Tropische storm Doksuri zorgt voor zware regenval

PERSBERICHT: 

Thailand zet zich schrap voor zware regenval en mogelijke overstromingen, aangezien de tropische storm Doksuri naar verwachting tussen 29 juli en 1 augustus over het land zal trekken. 

De Thaise Meteorologische Dienst (TMD) heeft waarschuwingen afgegeven waarin de inwoners van 46 provincies worden opgeroepen zich voor te bereiden op de aankomende zondvloed.

Volgens plaatsvervangend regeringswoordvoerder Rachada Dhnadirek geeft het laatste advies van de TMD aan dat de storm momenteel noordoostwaarts trekt en naar verwachting op 26 juli aan land zal komen in Taiwan. Hoewel Thailand een voltreffer kan vermijden, zou de aanwezigheid van de storm de bestaande moessonomstandigheden verergeren, wat zou leiden tot wijdverbreide regenval gedurende het weekend.

De TMD heeft zware regenbuien voorspeld voor 24 juli in verschillende regio's in Thailand. De gebieden die naar verwachting het meest zullen worden getroffen, zijn onder meer de lagere Noord-, Noordoost- en Centrale Vlaktes, inclusief Bangkok en de omliggende provincies, evenals de oostelijke en westelijke delen van het zuiden. Veel gebieden lopen het risico van plotselinge overstromingen en afstromend water, vooral in gebieden met uitlopers en laaglanden.

Autoriteiten dringen er nu bij het publiek op aan waakzaam te blijven, de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen om de potentiële schade veroorzaakt door de hevige regenval te beperken en op de hoogte te blijven van de laatste TMD-weeradviezen.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.