Gewonde aap gered in Phuket

Phuket -

In een woonwijk van Thalang is een gewonde aap gered.

Het hoofd van het Khao Phra Thaeo Nature and Wildlife Study Centre, de heer Pongchart Chueahom, vertelde de Phuket Express dat ze eerder deze week door de lokale bevolking op de hoogte waren gebracht dat er een verloren en gewonde aap in Soi Nok Na was.

Het is een zuidelijke varkensstaartmakaak. De aap was gewond, maar het type verwonding is niet bekendgemaakt. Het wordt behandeld door dierenartsen voordat het veilig wordt vrijgelaten in een lokaal bos.

Verwante Artikel:

Een gewonde aap is gered op een heuvel in Phuket.

Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.