30 miljoen mensen hebben zich aangesloten bij Meta's nieuwe app-discussies, waaronder TPN Media

nationaal —

Meta heeft woensdag officieel gelanceerd wat velen omschrijven als een potentiële Twitter-moordenaar - "Threads", een applicatie die bedoeld is om ruimte te bieden voor real-time gesprekken via op tekst gebaseerde berichten.

Facebook of Meta heeft in de loop der jaren geprobeerd te concurreren met Twitter, en deze keer heeft het gigantische technologiebedrijf waarschijnlijk de grootste uithaal naar zijn rivaal tot nu toe gedaan.

Threads is gekoppeld aan Instagram en lijkt qua functies op verschillende manieren op Twitter. Gebruikers kunnen berichten zien van degenen die ze volgen en ze kunnen ervoor kiezen om dezelfde groep mensen te volgen als hun Instagram-account.

Bovendien kunnen gebruikers hun Threads-account aanpassen om openbaar te zijn met behoud van privacy op hun gekoppelde Instagram-account. In termen van tekstinvoer overtreft Threads de limiet van 280 tekens van de Twitter-app voor niet-geabonneerde gebruikers door maximaal 500 tekens toe te staan.

Gebruikers kunnen ook naadloos berichten delen tussen Threads en Instagram en links, afbeeldingen en video's bijvoegen met een maximale duur van 5 minuten.

De release van Threads komt kort nadat Twitter's grootste aandeelhouder Elon Musk aankondigde een "view limit"-beleid op te leggen aan de app.

Met deze beperking kunnen Twitter-gebruikers slechts een beperkt aantal tweets per dag zien: 1,000 tweets voor niet-geverifieerde gebruikers, 10,000 tweets voor betalende abonnees en 500 tweets voor nieuwe gebruikers. Dit plan is echter nog niet in steen gebeiteld na kritiek van de gebruikersbasis en kan worden gewijzigd.

Op donderdagochtend zei Meta-CEO Mark Zuckerberg op zijn geverifieerde Threads-account dat zijn nieuwe app al 30 miljoen aanmeldingen heeft ontvangen.

Threads kan worden gedownload in 100 landen, waaronder Thailand, maar vanwege regelgevingsproblemen is het nog niet beschikbaar in de EU.

Wij van The Pattaya News/TPN Media hebben ook onze eigen Threads-account waarop we met onze volgers tonnen exclusieve inhoud en verhalen zullen delen die plaatsvinden in en rond Pattaya en Thailand. Vergeet niet op de bovenstaande link te tikken, op volgen te klikken en ons te bekijken op deze nieuwe baanbrekende app!

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

Inschrijven
Tanakorn Panyadee
De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.