Thaise regering lanceert ThaiID, een digitale mobiele ID-applicatie

De Thaise overheid heeft officieel de mobiele applicatie ThaID (THAI-ID) gelanceerd, een belangrijke ontwikkeling in digitale transacties voor persoonlijke identiteitsverificatie. De app elimineert de noodzaak van gegevensinvoer, waardoor het proces gemakkelijk, snel en veilig wordt.

Minister-president generaal Prayut Chan-o-cha leidde de officiële lancering van het digitale identiteitsverificatie- en gezichtsherkenningssysteem. Het Departement van Provinciaal Bestuur heeft de app ontwikkeld om de toegang tot diensten uit de publieke of private sector waarvoor identiteitsbevestiging vereist is, te vergemakkelijken.

Tot nu toe hebben 44 overheidsinstanties het systeem overgenomen en hebben meer dan 380,000 mensen zich geregistreerd om gebruik te maken van de diensten.

Generaal Prayut bevestigde opnieuw de vastberadenheid van de regering om Thailand om te vormen tot een digitale samenleving in overeenstemming met haar 4.0-beleid. Hij benadrukte dat digitale technologie de openbare dienstverleningscapaciteit van overheidsinstanties verbetert, waardoor ze toegankelijker worden en tegelijkertijd de kosten worden verlaagd. Hij voegde eraan toe dat hij hoopte dat de app maximaal zou worden gebruikt.

Sinds de start in 2019 heeft het ThaID-project belangrijke mijlpalen bereikt. De premier heeft alle partijen opgeroepen om samen te werken en het project verder te ontwikkelen tot een alomvattend staatsdienstsysteem dat vertrouwen wekt en het imago van de Thaise regering verbetert, en uiteindelijk de levenskwaliteit van de burgers verbetert.

Het Department of Provincial Administration benadrukte ook de noodzaak om het publiek bewust te maken van de ThaID-app in alle 878 districten en 76 provincies. Dit initiatief omvat onder meer het promoten van het downloaden en gebruiken van de app, vooral onder de jongere generatie, om de voordelen voor elk gezin te maximaliseren.

Het originele artikel verscheen op de PR-afdeling van de Thaise overheid NNT.

Inschrijven
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij woont al ongeveer negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/