Schokkend amputatie-incident op Don Mueang-vliegveld was niet het eerste recente probleem

Bangkok -

Er is onthuld dat een jonge jongen onlangs verwondingen heeft opgelopen nadat zijn voet vast kwam te zitten in een rolpad op de internationale luchthaven Don Mueang.

Het nieuws werd daarna gedeeld met het publiek een vrouwelijke passagier op Don Mueang International Airport verloor donderdagochtend haar onderbeen nadat ze viel en kwam vast te zitten in een rolpad, 29 juni 2023.

Een Thaise vrouw, wiens naam niet bekend is gemaakt, plaatste dat op 19 juni op sociale mediasitesth van deze maand waren zij en haar zoontje op de internationale luchthaven Don Mueang. Terwijl ze op het looppad waren, kwam de voet van haar zoon plotseling vast te zitten in het rolpad. Zijn voet werd van het apparaat verwijderd, maar hij liep voetblessures op en moest 11 hechtingen ondergaan.

Ze zei dat ze zijn hand op de loopbrug vasthield, maar dat hij misschien te dicht aan de kant van de loopbrug stond. Zijn schoenen waren gemaakt van rubber dat mogelijk in het apparaat is blijven steken. Toen zijn voet vast kwam te zitten, stopte de loopbrug onmiddellijk met bewegen. Het duurde ongeveer een half uur om zijn voet te verwijderen.

De jonge jongen liep geen blijvende botschade aan zijn voet op, maar het schokkende incident maakte de familie van streek.

Ondertussen plaatste een andere gebruiker van sociale media dit screenshot waarvan hij zegt dat het dezelfde ochtend was van het grote amputatie-incident, waarbij zijn schoenveter vastzat in de loopbrug. Hij beweerde dat het personeel traag reageerde om hem te helpen en dat het hem niets leek te schelen. Hij bekritiseerde ook hun algehele klantenservice.

De zoon van de onbekende vrouw wiens linkerbeen vast kwam te zitten en onder de knie werd geamputeerd, heeft vandaag, 30 juni, op sociale media gepost. Hij verklaarde dat hij en de familie nog steeds proberen grip te krijgen op de realiteit van de omstandigheden, waarbij hij opmerkte dat de luchthaven zegt dat ze de familie toestemming zullen geven om cameratoezicht te bekijken, maar vanaf zijn post nog niet hadden verstrekt, waarbij hij ze traag noemde. .

Hij sprak ook over de gruwel van de situatie, waarbij de familie zag dat het personeel het afgehakte been van zijn moeder in een schuimdoos van de plaats delict droeg. Zijn moeder was ook niet zo bezorgd over de pijn van het incident, maar over de pijn van het leven met slechts één been buiten haar schuld.

De zoon verklaarde ook dat de familie zich zorgen maakt over gangreen en infectie, maar dat de luchthaven heeft beloofd alle medische kosten in verband met het incident te betalen, inclusief het inhuren van een psychiater. De zoon bedankte het publiek voor hun steun en hoopte dat het incident transparant en openlijk zou worden onderzocht door relevante instanties.

Ondertussen hebben functionarissen van Don Mueang Airport alle reispaden tijdelijk afgesloten en voeren ze onderhoud en beoordelingen uit aan ze allemaal. Naar verluidt overwegen ze om als noodmaatregel het hele looppadsysteem van de luchthaven volledig te vervangen, waarbij ze opmerken dat de huidige loopbruggen oorspronkelijk in 1996 werden geïnstalleerd door een gerenommeerd Japans bedrijf en in 2025 zouden worden vervangen.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The TPN National News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.