Phuket's grootste verhalen van de afgelopen week: twee doden bij een verkeersongeval op Patong Hill en meer

Hallo, Phuket Express-lezers en supporters!

Het volgende is ons wekelijkse artikel waarin we de belangrijkste lokale verhalen in ons gebied van Phuket van de afgelopen week belichten. Het aantal verhalen verschilt van week tot week.

Deze worden gekozen en samengesteld door onze redactie en zijn ontworpen voor onze lezers om snel een "inhaalslag" te krijgen van belangrijke verhalen die ze misschien hebben gemist. We publiceren dagelijks veel verhalen en het is gemakkelijk om belangrijke gebeurtenissen of veranderingen in ons gebied uit het oog te verliezen. We doen nationale samenvattingen in een apart artikel, dit zijn alleen de beste lokale verhalen in de provincie Phuket.

Ze staan ​​niet in een bepaalde volgorde van belangrijkheid, maar ongeveer in volgorde van publicatie. Deze zijn van maandag 19 juni 2023 t/m zondag 25 juni 2023.

Laten we beginnen en kijken wat de beste lokale verhalen waren!

  1. Een Chinese toerist in Phuket die meer dan 45 dagen het contact met zijn familie had verloren, is weer met hen herenigd nadat sociale media hen hielpen bij elkaar te brengen.

Een barmhartige Samaritaan meldde op sociale media dat ze hem bijna elke dag in een warenhuis in Wichit zagen. Het was echter onduidelijk waarom ze dagelijks in het centrum waren.

2. Twee mensen zijn dood verklaard nadat een vrachtwagen vanmiddag inreed op een pick-up op de heuvel van Patong.

Op camerabeelden is te zien dat de vrachtwagen bij het afdalen van de heuvel de macht over het stuur verloor voordat hij tegen de pick-uptruck botste die de heuvel opkwam.

De politie heeft het publiek herinnerd aan de onbetaalbare tijden voor het toelaten van grote voertuigen op Patong Hill nadat twee mensen dood werden verklaard nadat een vrachtwagenchauffeur de controle verloor en tegen een pick-up botste.

Grote voertuigen (grote vrachtwagens en bussen) zijn verboden van 6:00 tot 9:00 uur en van 4:00 tot 10:00 uur op Patong Hill.

3. Een 36-jarige Spaanse man met een Interpol Red Notice op zijn naam werd gearresteerd op de internationale luchthaven van Phuket nadat hij uit Singapore was aangekomen.

De 36-jarige Spaanse man arriveerde vanuit Singapore op Phuket International Airport.

4. Twee Thaise toeristen die een beroemd strand in Phuket bezochten, gaven later aan de politie toe dat ze hadden ingestemd met het roken van cannabis die ze van strandverkopers hadden gekregen. Toen ze dronken waren, vermoedden ze ten onrechte dat ze door dezelfde verkopers waren beroofd.

Twee strandverkopers zijn gewaarschuwd door de politie van Phuket nadat twee Thaise toeristen die Paradise Beach bezochten, aan de politie hadden toegegeven dat ze ermee instemden cannabis te roken die hen door strandverkopers was gegeven.

Cannabis zorgt nog steeds voor veel conversatie online met polariserende meningen over hoe het gebruikt moet worden.

5. De bezorgdheid is toegenomen nadat foto's van duikers die zeesterren aanraakten in Phuket viraal gingen op de Thaise sociale media.

Volgens de kustwetten die bedoeld zijn om het milieu te beschermen, riskeren de twee Chinese toeristen een gevangenisstraf van maximaal twee jaar of een boete van maximaal B200,000, of beide

Dat was alles voor deze week, zoals altijd bedankt voor jullie steun!

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.