PM bedankt alle partijen ondanks het mislukte bod op de Expo 2028

BANGKOK (NNT) – De premier heeft de Thaise burgers bedankt voor de gezamenlijke inspanning om de zuidelijke eilandprovincie van Thailand, Phuket, te promoten in haar poging om het recht te krijgen om de Specialized Expo 2028, genaamd “Expo 2028 Phuket Thailand”, te organiseren.

Anucha Buraphachaisri, de woordvoerder van de regering in lopende zaken, onthulde dat premier generaal Prayut Chan-o-cha's dankwoord kwam ondanks dat Thailand het bod niet had gewonnen.

De premier erkende de eenheid en samenwerking tussen overheidsdiensten, de particuliere sector, het publiek en lokale gemeenschappen.

Tijdens de Specialized Expo 2027/2028, met als thema "Future of Life: Living in Harmony, Sharing Prosperity", kwamen verschillende belanghebbenden samen om hun visie te presenteren en de bereidheid van Thailand om het evenement te organiseren te promoten. Servië werd echter gekozen als gastheer voor de Specialized Expo, waarmee de premier zijn felicitaties uitsprak.

Anucha gaf verder aan dat ondanks dat ze niet als gastheer is geselecteerd, het getoonde voorbereidingsniveau de samenwerking in alle sectoren onderstreept. Dit verzekert dat de provincie Phuket zich blijft inzetten voor haar langetermijnontwikkelingsplan met een focus op duurzaamheid in verschillende aspecten, waaronder infrastructuur, economische ontwikkeling en de oprichting van een uitgebreid medisch servicecentrum.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.