Een belangrijke mededeling voor onze Canadese lezers over Facebook

Thailand/Canada-

Het volgende is een verklaring die deze maand door Meta/Facebook is vrijgegeven met betrekking tot wijzigingen die zij op hun platform aanbrengen met betrekking tot nieuws op hun platform voor Canadese gebruikers.

De wijziging is het gevolg van een controversiële wet waartegen Meta zich verzet en als gevolg daarvan heeft besloten om te beginnen met testen die in wezen de toegang blokkeren voor het lezen of delen van nieuwsuitzendingen in Canada. Dit is van invloed op al het nieuws, niet alleen op Canadees gelicentieerd nieuws.

TPN media, ons moederbedrijf, is door Meta geïnformeerd dat we deel uitmaken van de test ... wat betekent dat onze nieuwspagina's en inhoud op Facebook voor sommige Canadese gebruikers niet meer beschikbaar zullen zijn, aangezien Facebook oplossingen test voor het mogelijk volledig blokkeren van nieuwsinhoud als deze wet wordt aangenomen .

De wet is nog niet aangenomen, maar Meta heeft gewaarschuwd dat deze test van het blokkeren van nieuwsinhoud permanent zal worden voor mensen die in Canada wonen. Dit zou volgens Facebook een einde maken aan de beschikbaarheid van al het nieuws op Facebook voor Canadese gebruikers, indien aangenomen. We willen onze Canadese lezers eraan herinneren dat zelfs als de wet wordt aangenomen, dit alleen gevolgen heeft voor Facebook en Instagram en niet voor onze website, Twitter, Post.com, Flipboard, TikTok of andere manieren waarop we nieuws delen.

We nodigen onze Facebook-lezers uit om ervoor te zorgen dat ze ons volgen op onze website of alternatieve sociale-mediaplatforms of zich aanmelden voor onze dagelijkse nieuwsbrief voor het geval deze wet wordt aangenomen en Facebook doorgaat met zijn plan om nieuwsinhoud voor Canadezen te blokkeren.

Tik of klik hier voor de volledige verklaring van Meta.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Discussieer mee in onze Facebook-groep https://www.facebook.com/groups/438849630140035/of in de reacties hieronder.

Inschrijven
Tanakorn Panyadee
De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.