Verdachte gearresteerd in Phuket na zes jaar voor het naar verluidt neersteken van een andere persoon tijdens Songkran 2017

Phuket -

Een verdachte werd gearresteerd in Phuket nadat hij zes jaar geleden tijdens Songkran 2017 in Prachin Buri een andere man zou hebben neergestoken en ernstig verwond.

De politie van het Central Investigation Bureau (CIB) vertelde de Phuket Express dat ze de verdachte, alleen geïdentificeerd als de heer Jirapong, 33, hebben gearresteerd voor een hotel in Sakoo, Thalang. Hij wordt beschuldigd van poging tot moord.

De arrestatie kwam nadat hij zes jaar geleden tijdens het Songkran-festival, terwijl hij feestvierde en alcohol dronk met zijn vrienden, ruzie kreeg met een tiener in Prachin Buri, Centraal-Thailand.

Tien vrienden van de andere partij kwamen Jirapong aanvallen tijdens de ruzie. Ze gebruikten een glas om Jirapong in het gezicht te slaan, die het slachtoffer vervolgens twee keer neerstak voordat hij wegreed.

Het was onduidelijk waarom het zes jaar duurde voordat Jirapong werd opgespoord en gearresteerd en de CIB legde dit feit niet meteen uit.

****************************

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.