Prominente Thaise medische groep wil dat het publiek legale marihuanaaanhangers "wegstemt" bij de komende verkiezingen

nationaal —

Een groep van 45 medisch personeel, academici en burgers diende een petitie in tegen het legale marihuanabeleid van de Bhumjai Thai Party.

De groep dringt er bij de Thaise kiezers op aan om bij de komende verkiezingen niet voor Bhumjai Thai te kiezen om de Thaise jeugd te beschermen tegen wat zij de schadelijke effecten van het liberale cannabisbeleid noemen. gebruik alleen.

Indieners geven deze trend de schuld aan de waarnemend minister van Volksgezondheid, Anutin Charnvirakul, voor het declasseren van marihuana als een verdovend middel op 8 februari 2022, waardoor naar verluidt veel mensen sindsdien "verslaafd" zijn geraakt aan de plant.

Bovendien zou het besluit om marihuana vrij te geven als verdovend middel zonder te wachten op een periode van 120 dagen, zoals bepaald door de Narcotics Control Board (NCC), die bedoeld was om eerst de implementatie van marihuanacontrolewetten mogelijk te maken, zou kunnen worden gezien als een schending van internationale drugsverdragen, aldus de groep.

Dit zou ertoe kunnen leiden dat Thailand wordt geschorst van het importeren van morfine, waarschuwde de groep.

Indieners verklaarden ook dat het excuus van Anutin om de cannabiswetten te wijzigen om de economie van het land te ondersteunen onzinnig was, omdat het stimuleren van de economie de taak was van het ministerie van Industrie of het ministerie van Handel en niet van het ministerie van Volksgezondheid.

Anutin heeft op het moment van schrijven nog niet gereageerd op de verhuizing.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Heeft u een algemene nieuwstip, persbericht, vraag, opmerking, etc? Wij zijn niet geïnteresseerd in SEO-voorstellen. Mail ons op [e-mail beveiligd]

Inschrijven
Tanakorn Panyadee
De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.