Hof van Justitie dringt er bij Thaise burgers op aan niet te rijden na het drinken tijdens Songkran

FOTO: Bangkok Post

nationaal —

Het Hof van Justitie heeft Thaise burgers gewaarschuwd om tijdens het aanstaande Songkran-festival geen voertuigen te besturen terwijl ze dronken zijn, na een toename van het aantal verkeersongevallen in de afgelopen twee jaar.

Nu Songkran nadert, zullen veel mensen terugreizen naar hun geboorteplaats om tijd door te brengen met hun familie, deel te nemen aan traditionele ceremonies en feesten, en op vakantie te gaan naar verschillende toeristische bestemmingen, zei de heer Sorawit Limprangsi, woordvoerder van het Hof van Justitie.

Daarom is het belangrijk om de reis van tevoren te plannen en veilige routes te kiezen en verkeersovertredingen te vermijden om het risico op ongevallen of verliezen te verkleinen.

Sorawit zei dat het Hof van Justitie elk jaar ongevallenstatistieken registreerde tijdens Songkran, en hij ontdekte dat er de afgelopen twee jaar tijdens de 7 Dangerous Days-campagne een merkbare toename was in verkeersongevallen.

In 2022 werden in totaal 17,909 personen vervolgd voor het plegen van verkeersovertredingen. De meest voorkomende overtreding was rijden onder invloed van alcohol, met 15,608 personen, goed voor 87.15% van alle gevallen. De op een na hoogste overtreding was rijden zonder rijbewijs, met 1,274 personen, goed voor 7.11%. Rijden onder invloed van drugs was goed voor 980 personen, of 5.47%, en roekeloos rijden was goed voor 47 personen of 0.26%.

“Het aantal mensen dat verkeersovertredingen overtreedt, is gestegen met 3,395 mensen, of 27.8% in vergelijking met 2021”, zei Sorawit. "Dit geeft aan dat bestuurders nog steeds niet voorzichtig zijn, wat kan leiden tot gevaar voor zichzelf en anderen die de weg gebruiken."

De woordvoerder drong er bij burgers op aan niet onder invloed te rijden, rekening te houden met medeweggebruikers en verantwoordelijke leden van de samenleving te zijn. Dit zal het aantal ongevallen en het aantal zaken dat voor de rechter wordt gebracht helpen verminderen.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Wilt u bij ons adverteren of informeren over het promoten van uw bedrijf, evenement, goed doel of sportevenement? E-mail ons op [e-mail beveiligd]

 

De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.