TAT houdt 'International Amazing Splash 2023' en 'the Amazing Songkran 2023 Celebration'

PERSBERICHT:

Amazing Songkran 2023 Celebration' en 'International Amazing Splash 2023' van 13-15 april 2023 in Chula Soi 5 (Chulalongkorn University Centenary Park en Stadium One) in Bangkok.

Bangkok, 5 april 2023 – De Tourism Authority of Thailand (TAT) viert het traditionele Thaise Nieuwjaar van Songkran met twee grote evenementen in Bangkok – de Amazing Songkran 2023 Celebration en de eerste Internationale Amazing Splash 2023 van 13-15 april 2023 in Chula Soi 5 (Chulalongkorn University Centenary Park en Stadium One) – en ondersteunt ook de organisatie van Songkran-evenementen en -festiviteiten in het hele land.

Het traditionele Thaise nieuwjaar van Songkran, het grootste en belangrijkste jaarlijkse festival van Thailand, wordt al eeuwenlang gevierd en zit vol traditie en cultuur. Songkran Festival, door de International Festivals and Events Association ASIA (IFEA ASIA) uitgeroepen tot een van de drie belangrijkste festivals in Azië, maakt in hoge mate deel uit van Thailand's 5F soft-power fundamenten van Food, Film, Festival, Fight en Fashion.

De heer Yuthasak Supasorn, TAT-gouverneur, zei “TAT maakt gebruik van Thailand's Amazing 5F om zinvolle reiservaringen aan te bieden en tegelijkertijd de nadruk te leggen op het verbeteren van de kwaliteit van toeristische producten en diensten. Onderdeel hiervan is om lokale festivals en tradities op het internationale toneel te brengen, of Local to Global, te beginnen met Songkran. De lancering van de International Amazing Splash 2023 is bedoeld om internationale culturele evenementen en tradities vergelijkbaar met Songkran onder de aandacht te brengen en tegelijkertijd relaties en culturele uitwisselingen te versterken.”

De Amazing Songkran 2023 Celebration en de eerste International Amazing Splash 2023 in Bangkok zullen uit vier hoofdelementen bestaan.

De eerste hiervan is de lancering van de Internationale Amazing Splash 2023 op 13 april met een parade die Thailand vertegenwoordigt en vier andere landen - China, India, Japan en Zuid-Korea - die soortgelijke vieringen hebben als Songkran.

  • De deelname van Thailand aan de parade zal de processie van het Smaragdgroene Boeddhabeeld en praalwagens van de godin van Songkran benadrukken.
  • De deelname van China zal het waterspetterfestival promoten of Po Shui Jie, waargenomen door de Dai-etnische bevolking van de prefectuur Xishuangbanna.
  • De deelname van India vertegenwoordigt het Holi-festival, dat het begin van de lente markeert na een lange winter en de triomf van het goede over het kwade betekent.
  • De deelname van Japan benadrukt het Setsubun-festival, waarbij bonen worden gegeten en gegooid om boze geesten af ​​te weren.
  • De deelname van Zuid-Korea promoot het Boryeong Mud Festival, een zomerevenement dat de zeer gewaardeerde modder van de stad Boryeong viert.

Het tweede element van de vieringen is de Verbazingwekkende Splash of the World, een showcase van internationale culturele evenementen en tradities vergelijkbaar met Songkran in Thailand, gericht op het verder versterken van culturele uitwisselingen en internationale betrekkingen.

The Amazing Songkran 2023 Celebration zal unieke vieringen van Songkran uit de vijf regio's van Thailand laten zien, door middel van activiteiten die bezoekers zelf kunnen proberen. Deze zijn aan het maken wolfs (vlaggen) en geurwater klaarmaken voor de Rot Nam Dam Hua ritueel - waar jonge mensen geparfumeerd water bereiden waarmee ze de handen van hun ouders of ouderen kunnen wassen om zegen te vragen (uit het noorden), terwijl ze zomer- en Songkran-gerechten en desserts bereiden, zoals Khao Chae (uit de regio Midden), de Phuk Seow traditie waarbij touwtjes om de pols worden gebonden om geluk te behouden (uit het noordoosten), het bouwen van ongepelde rijstkastelen uniek voor Chachoengsao en het bouwen van zandkastelen uniek voor Chon Buri (uit het oosten), en de Nang Dan Parade van Nakhon Si Thammarat (vanuit het zuiden).

Andere activiteiten die lokale Thaise wijsheid promoten, zullen ook te zien zijn voor bezoekers om te proberen, waaronder de Song Nam Phra ritueel van het zuiveren van een Boeddhabeeld met geurend water als een manier om respect te betuigen aan de Heer Boeddha en de persoon geluk te brengen.

Ook de festivals van Zuid-Korea, India, China en Japan zullen vertegenwoordigd zijn.

Voor het Boryeong Mud Festival in Zuid-Korea is er een modderpoel met modderbad, moddermasker, spelletjes en andere activiteiten om van te genieten, samen met een DJ uit Zuid-Korea.

Voor het Holi-festival in India kunnen bezoekers de Indiase traditie van het gebruik van gekleurde poeders proberen om vriendschap te vertegenwoordigen, er zal een muziekoptreden zijn van Indiase vrouwen die in Bollywood-stijl dansen en er is een plek om de hindoegod Ganesh te aanbidden.

Voor China's Po Shui Jie zullen er traditionele kostuums van de Tai Lue-bevolking van Yunnan te zien zijn, samen met culturele optredens en een ceremonie om regen te vragen aan de engelen van hemel en aarde.

Voor het Setsubun-festival in Japan zal er een ceremonie zijn om een ​​goede gezondheid te wensen en ziekten weg te houden.

Het derde element zal op de HOOFDSTAGE SPLASH. Er zullen Thaise artiesten, zangers en dj's zijn, waaronder Joey Boy, Aof Pongsak, en de bands LAZ1, No One Else en Yes Indeed, evenals dj's uit Zuid-Korea, India, Japan en China, diverse culturele optredens, en de WATERBOMB en leuke watertunnels gedurende de drie dagen van het evenement.

Het vierde deel van de activiteiten zal de GEWELDIG ETEN sectie, met eetkraampjes en foodtrucks met gerechten uit Thailand, Zuid-Korea, India, Japan en China.

Het grootste en belangrijkste jaarlijkse festival van Thailand, het traditionele Thaise Nieuwjaar van Songkran, wordt overal gevierd en zoals elk jaar ondersteunt TAT de organisatie van Songkran-evenementen en -festiviteiten in het hele land. Een lijst hiervan is te zien op Festivals en evenementen van april 2023 in Thailand - TAT Newsroom.

Pol. Generaal-majoor Apichat Suriboonya, plaatsvervangend commissaris van het bureau van de toeristenpolitie zei: “Om de veiligheid en beveiliging van alle Thais en buitenlandse toeristen die de Songkran-vieringen bijwonen, te waarborgen, werkt de toeristenpolitie samen met TAT om de veiligheid en beveiliging te verhogen door 4,000 toeristen in te zetten. politie en vrijwilligers bij Songkran-evenementen in het hele land. Politieagenten en patrouillevoertuigen zullen worden uitgerust met live camera's die zullen worden gebruikt om de situatie te volgen en uit te zenden naar het commandocentrum. Dit zal de hulp aan de toeristen dus gemakkelijker vergemakkelijken en het vertrouwen in het toerisme in Thailand versterken”.

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.