45 dagen visumvrijstelling is voorbij op luchthavens en grensovergangen in Thailand, terug naar 30 dagen

FOTO: Prachachat

nationaal —

Vanaf 1 april mogen bezoekers van het vasteland van Europa, het VK, de VS, Australië, Saoedi-Arabië en andere landen alleen een verblijf van 30 dagen in Thailand krijgen als ze ervoor kiezen het land binnen te komen zonder vooraf een visum te verkrijgen, aangezien de 45 -dag visumvrijstelling is officieel voorbij.

Deze beleidswijziging is een herziening van de eerdere regelgeving vóór 1 oktober 2022, toen de vrijstelling van 45 dagen werd ingevoerd als tijdelijke maatregel om meer toeristen aan te trekken tot eind maart 2023.

De annulering zal waarschijnlijk gevolgen hebben voor veel bezoekers die van plan zijn Thailand te bezoeken en langer dan 30 dagen te blijven. Ondanks uitgebreide inspanningen van de Tourism Authority of Thailand, krijgen toeristen uit zo'n 60 landen die zonder visum naar binnen mogen, geen verblijf van 45 dagen meer. Ze hebben echter nog steeds de mogelijkheid om hun verblijf één keer met 30 dagen te verlengen als ze door de immigratiedienst gaan, wat betekent dat ze maximaal 60 dagen in plaats van 75 dagen door het land kunnen reizen.

Visumvrijgestelde landen hebben ook een andere mogelijkheid om een ​​bijtelling van 30 dagen te krijgen als ze het land verlaten en dan zelfs voor korte tijd terugkeren. Landgrensoverschrijdingen kunnen echter maar twee keer per kalenderjaar worden gedaan, en hoewel er geen officiële beperkingen zijn voor binnenkomst door de lucht, kunnen immigratieambtenaren toeristen de toegang weigeren als zij het nodig achten dat individuen vooraf een formeel visum van een Thaise ambassade moeten verkrijgen .

Ondertussen visa-on-arrival van 15 tot 30 dagen, is afgelopen en is teruggekeerd naar vijftien dagen voor landen die als visum bij aankomst worden beschouwd.

Er was geen officiële aankondiging van de Thaise regering over de wijziging, wat niet verwonderlijk is, aangezien de regering momenteel een waarnemende rol heeft in afwachting van de eerste grote algemene verkiezingen in mei.

De Tourism Authority of Thailand is naar verluidt van plan om na de verkiezingen de nieuwe regering te benaderen om mogelijk het visumprogramma opnieuw te wijzigen om meer toeristen aan te trekken.

met Het parlement is momenteel ontbonden en de regering heeft een demissionaire functie tot de verkiezingen in mei. het vinden van een manier om het programma legaal te verlengen, kan moeilijk zijn geweest, zeiden sommige politieke analisten op sociale media. Daarom mocht de oorspronkelijk geplande datum van het einde van het programma verstrijken.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Juridisch advies of een advocaat nodig? Wij kunnen helpen. Klik hier.

Klik hier voor meer informatie over het plaatsen van een woning bij ons.

Abonneren
Tanakorn Panyadee
De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.