De toekomst van de wet ter bescherming van sekswerkers ligt bij de volgende regering, zeggen Thaise activisten

nationaal —

Veel Thaise activisten kwamen op donderdag 16 maart bijeen om de mogelijkheid van de wet ter bescherming van sekswerkers te bespreken. De wet zou ervoor zorgen dat degenen die in de handel werken gelijkelijk worden beschermd en niet door de samenleving worden gestigmatiseerd, aldus de groep.

Het zou in wezen ook legale prostitutie in Thailand mogelijk maken, een lang bediscussieerd item dat officieel niet bestaat, maar het slechtst bewaarde geheim van Thailand is.

De bijeenkomst werd georganiseerd door de Foreign Correspondents' Club of Thailand (FCCT), met als doel het publiek op te roepen dat het tijd is voor Thailand om de misdaad van prostitutie in te trekken en waardigheid terug te geven aan sekswerkers.

Abonneren
Tanakorn Panyadee
De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.