Thaise politie gaat wetten aanscherpen om gevaarlijk PM2.5-stofprobleem aan te pakken

FOTO: Bangkok Post

nationaal —

De Thaise nationale politiechef heeft wetshandhavers in het hele land opgedragen de wetshandhaving aan te scherpen om PM2.5-stof tegen te gaan.

De verhuizing van Pol. Generaal Damrongsak Kittipraphat sluit zich aan bij het recente bevel van premier Prayut Chan-o-cha dat de medewerking vraagt ​​van relevante overheidsinstanties om het ongezonde PM2.5-stofprobleem te beteugelen, aldus woordvoerder Pol. Generaal-majoor Archayon Kraithong.

Hij zei dat het probleem voortkomt uit verschillende factoren, zoals transport, buitenverbranding, bosbranden, industrie en bouw. De fijnstofniveaus lagen in verschillende provincies in Thailand boven de veilige drempel van 50 microgram per kubieke meter (µg/m³), dus de politiechef heeft wetshandhavers opgedragen het volgende te doen:

  1. Verhoog de strengheid van inspectie en wetshandhaving tegen personen die voertuigen gebruiken die zwarte rook op de wegen uitstoten en verbied het gebruik van voertuigen die vervuiling veroorzaken
  2. Verscherp de inspectie en wetshandhaving tegen industriële fabrieksexploitanten die luchtvervuiling veroorzaken en bouwactiviteiten die stof veroorzaken.
  3. Inspecteer en handhaaf de wet tegen personen die illegaal gewassen verbranden in een open gebied of gevaarlijke activiteiten uitvoeren.

Naast het bovenstaande heeft de politiechef, aldus de woordvoerder, ook opdracht gegeven aan lokale politieagenten om parkeren op hoofdwegen te verbieden om verkeersopstoppingen te voorkomen en de uitstoot van rook en fijnstof te verminderen.

Tot slot moedigde de politiecommandant mensen aan om niet onnodig te rijden en de motor van hun auto af te zetten bij stationair draaien, en meer gebruik te maken van het openbaar vervoer.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Discussieer mee in onze Facebook-groep https://www.facebook.com/groups/438849630140035/of in de reacties hieronder.

Abonneren
Tanakorn Panyadee
De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.