Thaise klokkenluider gaat achter geschorste minister aan

nationaal —

Chuvit Kamolvisit, een politicus die klokkenluider is geworden, valt woedend ministers van de Bhumjaithai-partij aan, met name de geschorste minister van Transport Saksayam Chidchob, wegens vele vermeende onregelmatigheden in het enorme elektrische treinproject van Orange Line.

Saksayam, die ook lid is van de Bhumjaithai-partij die in de eerste plaats aandrong op de legalisering van marihuana, was geschorst voor het uitvoeren van ministeriële taken nadat het Grondwettelijk Hof een petitie tegen hem had aanvaard met betrekking tot zijn vermeende verzwijging van aandelen in een bouwbedrijf waaraan hij een overheidsconstructie had verleend contracteren naar.

De petitie was ingediend door de oppositiepartijen die de handen ineen sloegen met Chuvit.

Afgelopen vrijdag beweerde de klokkenluider dat hij veel onregelmatigheden had gevonden bij het bieden op het elektrische treinproject van Orange Line onder toezicht van Saksayam. Zo zou de minister een medewerker van een bouwbedrijf als gevolmachtigde hebben laten inschrijven op contracten met het Department of Highways en het Department of Rural Roads.

Chutwit verklaarde dat hij solide bewijs had om zijn bewering te staven.

Hij zei verder dat Saksaym meer dan 82 bouwcontracten ter waarde van 1.2 miljard baht had gegund aan een bedrijf waarin hij belangen had, eraan toevoegend dat de genomineerde die aandelen voor hem had ook meer dan 7 miljoen baht schonk aan zijn politieke partij Bhumjaithai.

De geschorste minister heeft tot nu toe alle beschuldigingen ontkend en wacht op de uitspraak van de rechtbank.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij woont al ongeveer negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/