Op de rug van baht-bussen staan ​​in Thailand nu verboden, maar zal het worden gehandhaafd?

Thailand-

Een wet gepubliceerd in de Royal Gazette op vrijdag (17 februarith) stelt dat passagiers niet achterop baht-bussen mogen staan.

In de wet staat ook dat de snelheidslimiet van de baht-bus niet hoger mag zijn dan 60 kilometer per uur. Als baht-buschauffeurs de wet overtreden, zullen ze juridische stappen ondernemen.

Baht-busvervoerders zijn echter niet blij, omdat het hen zal treffen vanwege de hoge olieprijzen. In de spits kunnen ze passagiers niet tegenhouden om op de achterkant van de baht-bus te gaan staan, omdat ze haast hebben en ermee instemmen om te gaan staan.

Bovendien kunnen baht-buschauffeurs niet weigeren meer passagiers op te halen. Er waren eerder klachten van passagiers bij het Land Transport Office nadat chauffeurs niet stopten om ze op te halen omdat de baht-bus geen plaats had om te zitten.

De snelheidslimiet van 60 kilometer per uur heeft mogelijk geen invloed op baht-bussen in steden, maar wel op de rondes van baht-bussen buiten de stad.

TPN merkt op dat eerder is geprobeerd dit af te dwingen onder lokale munitie, maar dat dit niet is gelukt.

Dit vind je misschien leuk:Het nieuwe hoofd van de Pattaya Baht Bus Co-operative heeft een commissie opgericht die belast is met het onderzoeken van chauffeurs die de verkeersregels overtreden.

Inschrijven
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij woont al ongeveer negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/