Koh Samui dringt aan op medisch toerisme met nieuw ziekenhuis

FOTO: Naewna

Soerat Thani —

Het tropische vakantie-eiland Koh Samui in Thailand promoot medisch toerisme met zijn nieuwe vijfde ziekenhuis. Het nieuwe gezondheidscentrum zal naar verwachting het vertrouwen van toeristen vergroten en de naburige eilanden Koh Pha Ngan en Koh Tao van Samui ten goede komen.

De heer Wichawut Jinto, gouverneur van de provincie Surat Thani, leidde op zaterdag 18 februari met trots een officiële openingsceremonie van het Wattanapat Samui Hospital.

De faciliteit is de vijfde medische instelling in Koh Samui, met een beddencapaciteit van 380 bedden, meerdere gespecialiseerde medewerkers en geavanceerde apparatuur. Het ziekenhuis accepteert zowel patiënten van Koh Samui als van de nabijgelegen eilanden Koh Pha Ngan en Koh Tao.

Gouverneur Wichawut verklaarde dat het nieuwe vijfde ziekenhuis vertrouwen zal wekken en meer buitenlandse toeristen naar Koh Samui zal trekken. Dit is in overeenstemming met het toerismebeleid van de provincie Surat Thani om het eiland om te vormen tot een 'wellnessbestemming', aldus Wichawut.

"Koh Samui biedt niet alleen hoogwaardige toeristische ervaringen en prachtige natuurlijke attracties, maar hecht ook belang aan wellness- en gezondheidsactiviteiten", aldus de gouverneur.

Vorig jaar, het aantal aankomsten op Koh Samui, Koh Pha Ngan en Koh Tao herstelde zich sterk en verdrievoudigde in vergelijking met de pandemische periode, zei Wichawut. De drie eilanden verwachten dat het aantal dit jaar zal verdrievoudigen ten opzichte van vorig jaar, voegde hij eraan toe.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Wilt u bij ons adverteren of informeren over het promoten van uw bedrijf, evenement, goed doel of sportevenement? E-mail ons op [e-mail beveiligd]

Abonneren
Tanakorn Panyadee
De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.