Thaise politie gaat bijna 10,000 verkeersovertreders die tijdens de nieuwjaarsperiode zijn betrapt op proef stellen

Nationaal-

De Thaise politie heeft aangekondigd dat ze verkeersovertreders in 8,923 zaken die in de afgelopen nieuwjaarsperiode in het hele land zijn betrapt, op proef zullen stellen, zei Weerakit Hanpariphan, directeur-generaal van de reclasseringsafdeling.

Weerakit onthulde dat de meerderheid van de geregistreerde overtredingen tijdens de Seven Days of Danger-verkeersveiligheidscampagne van 29 december 2022 tot 4 januari 2023 verband hield met rijden onder invloed, wat goed was voor meer dan 8,567 gevallen of 96.01%, gevolgd door rijden onder invloed van alcohol. de invloed van illegale drugs met 335 gevallen of 3.75%, en roekeloos rijden met 21 gevallen of 0.24%.

De top drie provincies met het hoogste aantal verkeersongevallen waren Roi Et met 469 gevallen, Samut Prakan met 388 gevallen en Nonthaburi met 364 gevallen

Er waren ook 699 meer gevallen van ongevallen met rijden onder invloed in 2023, een stijging van 8.88% in vergelijking met de nieuwjaarsperiode tussen 2021 en 2022, zei Weerakit. 263 overtreders in de recente zaken bleken recidivisten te zijn.

Weerakit voegde eraan toe dat deze overtreders, samen met de niet-recidivisten, zich zouden moeten melden bij de reclasseringsafdeling om maatschappelijk werk te gaan doen en verkeersseminars te volgen. Van een aantal van hen zou ook het rijbewijs worden geschorst.

Als wordt ontdekt dat de dader sterk verslaafd is aan alcohol, worden ze overgebracht naar medische centra om een ​​rehabilitatieprogramma van 4 maanden te ondergaan.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Discussieer mee in onze Facebook-groep https://www.facebook.com/groups/438849630140035/of in de reacties hieronder.

 

De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.