Terugkeer van Chinese toeristen brengt grote vreugde bij bedrijven in Koh Samui

FOTO: Naewna

Koh Samui, provincie Surat Thani —

Zakelijke exploitanten in Koh Samui reageerden positief op de aanstaande terugkeer van Chinese bezoekers, ongeacht de zorgen over het coronavirus.

Lokale media meldden gisteren, 7 januari, een goede toeristische sfeer rond Koh Samui in de provincie Surat Thani. Ze zeiden dat toeristen nog steeds met het vliegtuig reisden om het eiland te bezoeken, met de meeste Europese toeristen, wat resulteerde in een drukte op de luchthaven.

Met de aankondiging dat Chinese toeristen vanaf vandaag, 8 januari, weer naar het buitenland kunnen reizen, zijn er rond Koh Samui voorbereidingen getroffen om Chinese toeristen te verwelkomen, die sinds het begin van de COVID-19-pandemie niet hebben kunnen reizen.

FOTO: Naewna

Volgens lokale media waren veermaatschappijen in het Angthong-subdistrict van het Samui-district hun veerboten aan het klaarmaken voor toeristen die naar Koh Samed, Koh Phangan en Koh Tao reizen.

De heer Kittisak Thanaput, manager van het bedrijf Lomprayah, vertelde de lokale media dat zijn bedrijf zich voorbereidde op de komst van Chinese toeristen door netheid te handhaven, de veerboot elke keer dat er passagiers werden vervoerd schoon te maken en handdesinfecterend middel op de veerboot voor te bereiden.

FOTO: Naewna
“Ik maak me een beetje zorgen over de mogelijkheid dat Chinese toeristen besmet raken met Covid-19”, zei Kittisak, “maar met de verschillende maatregelen die ons bedrijf consequent heeft geïmplementeerd, en met onze ervaring om al een tijdje met het virus te leven, kan ik geloven dat we de situatie aankunnen, zelfs als er besmette mensen binnenkomen.”

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Discussieer mee in onze Facebook-groep https://www.facebook.com/groups/438849630140035/of in de reacties hieronder.

Inschrijven
Tanakorn Panyadee
De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.