Thailand stelt meer reisvereisten voor Covid voor, zoals een bewijs van vaccinatie, maar heeft definitieve goedkeuring van het kabinet nodig

Bangkok, Thailand-

Onder leiding van minister van Volksgezondheid en vicepremier Anutin Charnvirakul zijn meerdere overheidsinstanties vanmiddag 5 januari 2023 in principe akkoord gegaan met strengere Covid-eisen voor bezoekers aan Thailand.

Het is echter belangrijk op te merken dat de overeenkomsten in wezen nog steeds voorstellen zijn en de goedkeuring van het Thaise kabinet nodig hebben voordat ze beleid worden. Zeker is dit allerminst. Dit kan in de komende dagen gebeuren, aangezien het Thaise kabinet over het algemeen elke dinsdag bijeenkomt.

De nieuwe voorstellen zijn een reactie op het feit dat China voor het eerst in drie jaar zijn grenzen heeft geopend en het toerisme weer op gang heeft gebracht. Sommige medische sectoren maken zich echter grote zorgen over de aanhoudende uitbraak van Covid in China, die mogelijk tot gevallen in andere landen zou kunnen leiden.

Anutin heeft echter voortdurend gezegd dat Thailand China niet afzonderlijk mag uitkiezen voor verdere Covid-beperkingen en -maatregelen, omdat hij vindt dat dat discriminerend zou zijn. Daarom zijn maatregelen die vandaag door meerdere instanties zijn besproken, waaronder ministeries van Volksgezondheid, transport- en toerisme-industrieën, verzekeringskantoren en meer, bijeengekomen om richtlijnen te bespreken voor alle internationale toeristen, niet alleen voor Chinezen.

De voorstellen die vandaag zijn gedaan, waren dat alle internationale reizigers een bewijs van ten minste twee Covid-19-vaccinaties moeten overleggen en dat reizigers van wie het thuisland een Covid-test vereist voor reizigers om terug te keren, een verzekering moeten hebben die Covid dekt.

China heeft een RT-PCR Covid-test nodig om terug te keren, dus dit laatste voorstel zou gevolgen hebben voor Chinese reizigers. Het zou ook gevolgen hebben voor Indiase toeristen wier regering onlangs een Covid-test is gaan eisen om terug te keren, een beweging die volgens leiders van het toerisme heeft geleid tot veel geannuleerde reizen en uitstel van Indiase toeristen.

TPN-media merkt op dat de bovenstaande maatregelen nog steeds voorstellen zijn en als gevolg daarvan is er nog geen vaste datum of specifieke informatie over hoe de vereisten kunnen worden bewezen of welke details over een bewijs van verzekering of vaccinatie nodig zijn. Het is onduidelijk of de maatregelen worden aangenomen door het Thaise kabinet of er een alternatieve toegangsweg voor niet-gevaccineerde toeristen zou worden geboden.

Een mogelijke oplossing voor niet-gevaccineerde reizigers naar Thailand, naar verluidt besproken door Thaise medische functionarissen, was de mogelijkheid voor reizigers om bij aankomst in Thailand een vaccin of booster te kopen, maar het is niet bekend of dit ook een definitief beleid zou zijn. Thailand moedigt ook aan, maar verplicht niet, al het personeel in de toeristenindustrie om ten minste vier vaccinaties tegen Covid te krijgen voordat Chinese toeristen serieus beginnen terug te keren.

Ondertussen vertelde Tanes Petsuwan, een vice-gouverneur bij de Tourism Authority of Thailand, aan de media van Bloomberg dat op dit moment geen bewijs van vaccinatie vereist zal zijn, wat de verwarring bij veel potentiële reizigers vergroot. Zoals TPN al opmerkte, zijn de besproken maatregelen slechts voorstellen en geen enkele is in steen gebeiteld of heeft geen concrete informatie eromheen.

Dit verhaal zal de komende week nauwlettend worden gevolgd door onze verslaggevers terwijl het zich blijft ontwikkelen.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

Inschrijven
Tanakorn Panyadee
De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.