Rijden onder invloed verantwoordelijk voor de meeste ongevallen in Thailand tijdens de nieuwjaarsperiode

nationaal —

Het Department of Reclassering zei vandaag, 1 januari, dat er tot nu toe tussen 1,842 december en 31 januari 1 verkeersongevallen in heel Thailand zijn geweest, waarvan 1,687 gevallen, of 91.58% met rijden onder invloed.

144 gevallen of 7.86% betroffen drugsmisbruik en 11 gevallen of 0.6% betroffen roekeloos rijgedrag, zei Weerakit Hanpariphan, directeur-generaal van de afdeling.

Dronken rijdende overtreders krijgen in 40 gevallen een proeftijd.

Weerakit voegde eraan toe dat de provincies met het hoogste aantal gevallen van rijden onder invloed Nonthaburi (120 gevallen), Samut Prakan (105 gevallen) en Bangkok (93 gevallen) zijn.

Bij het vergelijken van het aantal zaken dat eind 2022 in de proeftijd kwam met dat van 2021, bleek dat het aantal daders dat in 2022 op proef werd geplaatst (40 zaken) daalde met 97% in vergelijking met het aantal in 2021 (1,723 Dit toont aan dat de rest te maken krijgt met daadwerkelijke gevangenisstraf en zwaardere juridische aanklachten, zei Weerakit.

De heer Adam Judd is sinds december 2017 mede-eigenaar van TPN media. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij heeft ongeveer acht jaar in Pattaya gewoond als een fulltime inwoner, is lokaal bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/