Thaise regering zet nieuwe afdeling op om klimaatverandering tegen te gaan

Oude stad van Phuket

nationaal —

De Thaise regering heeft het "Departement van Klimaatverandering en Milieu" opgericht om haar toezegging na te komen om de uitstoot van broeikasgassen tegen 2065 te elimineren.

"Relevante overheidsinstanties ondernemen actie in verschillende dimensies om het veranderende klimaat en de opwarming van de aarde aan te pakken", zei Trisulee Traisoranaku, de regeringswoordvoerder.

Het nieuwe ministerie van Klimaatverandering en Milieu valt onder het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen en Milieu onder leiding van minister Varawut Silpa-archa. Haar missie is om "Thailand in staat te stellen zijn doel te bereiken om tegen 2050 koolstofneutraal te zijn en de uitstoot van broeikasgassen tegen 2065 te elimineren", aldus Trisulee.

Dit komt overeen met de verklaring van premier generaal Prayut Chan-o-cha tijdens de COP26-bijeenkomst dat Thailand ernaar zal streven koolstofneutraal te worden en zich ertoe zal verbinden de uitstoot van broeikasgassen volledig uit te bannen.

De structuur van de nieuwe afdeling omvat het secretariaat, de afdeling Strategische en Internationale Samenwerking, de afdeling Broeikasgasreductie, de afdeling Klimaatadaptatie, de afdeling Bevordering van klimaatverandering en milieuparticipatie en het Centrum voor onderzoek naar klimaatverandering en milieu.

Het personeelsbestand bestaat uit 219 ambtenaren, 309 ambtenaren en 19 vaste medewerkers.

Kortom, de afdeling is verantwoordelijk voor het voorstellen en ontwikkelen van strategieën, plannen en programma's voor het beheer van de klimaatverandering en de reductie van broeikasgassen in Thailand, zoals overeengekomen tijdens de COP26-bijeenkomst.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Volg ons op FacebookTwitterGoogle NieuwsInstagramTiktokYouTubePinterestFlipboardof Tumblr

Ga met ons mee op LINE voor het verbreken van waarschuwingen!
Of, sluit je aan bij ons op Telegram voor het verbreken van waarschuwingen!

 

Abonneren
Tanakorn Panyadee
De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.