Toeristen verlaten het eiland Samui per vliegtuig omdat boten de havens niet mogen verlaten

Samui-eiland, Surat Thani –

Toeristen hebben het eiland Samui met het vliegtuig moeten verlaten omdat boten de havens niet mogen verlaten.

Gerelateerd verhaal:

Volgens gouverneur Wichawut Jinto zijn boten in de zuidelijke provincie bevolen aangemeerd te blijven, terwijl veerdiensten in de Golf van Thailand zijn opgeschort vanwege slechte weersomstandigheden.

Vandaag (19 decth), blijft het bevel tot beperking van boten van kracht zonder nieuwe aankondigingen. Op open zee in de Golf van Thailand bij Samui Island, Pha Ngan Island en Tao Island staan ​​sterke golven tot wel vier meter hoog.

Thais en buitenlanders op het eiland Samui hebben hun plannen moeten wijzigen door het eiland Samui te verlaten via Bangkok Airways op Samui International Airport in plaats van met de veerboot.

In totaal verlaten vandaag 2,400 toeristen het eiland Samui en 3,200 toeristen komen het eiland Samui binnen via 28 vluchten. Alle vluchten zijn volgeboekt tot eind dit jaar. Veel buitenlandse toeristen bezoeken Samui Island en Phan Ngan Island voor Kerstmis en Nieuwjaar. De meeste zijn Europese toeristen.

Op veel stranden op het eiland Samui hangen rode vlaggen. Veerboten en alle boten mogen ook de havens van Surat Thani niet verlaten.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.