Fijne vaderdag morgen, 5 december

nationaal —

Morgen (5 december) is de verjaardag van wijlen de grote koning Bhumibol Adulyadej, die in Thailand al tientallen jaren als Vaderdag wordt gevierd.

Ondanks zijn overlijden op 13 oktober 2016, dient 5 december nog steeds als een herdenking van Zijne Koninklijke Majesteit de Grote Koning Bhumibol's verjaardag en is het nog steeds een feestdag en een feestdag voor Thaise mensen.

Als vader van de huidige heersende koning, Maha Vajiralongkorn, en de symbolische vader van veel Thais, wordt de verjaardag van koning Bhumibol op 5 december jaarlijks gevierd als vaderdag in het hele land.

De gelegenheid biedt Thais de kans om hun vaders te bezoeken en hun respect te betuigen, vaak door hen een cannabloem te geven die in het Thais bekend staat als dok phuttha raksa. Mensen dragen ook gele shirts, de kleur die staat voor maandag, de verjaardag van de koning, om de overleden koning te eren en dankbaarheid uit te drukken voor zijn levenswerk.

Gedurende zijn regeerperiode van zeven decennia had koning Bhumibol talloze nationale rampen voorkomen door zijn intelligentie, vastberadenheid en mededogen sinds zijn koninklijke kroning in 1949. Honderden van zijn koninklijke projecten en zijn filosofie van zelfvoorziening, die wereldwijd wordt geprezen, blijven verbeteren Het leven van Thaise mensen tot op de dag van vandaag.

Het team van Pattaya News is dankbaar voor zijn werk en we hopen dat het morgen een geweldige dag wordt voor elke vader en zijn familie in het land.

Overheidskantoren zoals de immigratiedienst zullen worden gesloten. Het is GEEN alcoholverkoopverboddag.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Volg ons op Facebook, Twitter, Google Nieuws, Instagram, Tiktok, YouTube, Pinterest, Flipboardof Tumblr

Ga met ons mee op LINE voor het verbreken van waarschuwingen!

Of, sluit je aan bij ons op Telegram voor het verbreken van waarschuwingen!

Abonneren
Tanakorn Panyadee
De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.