Bom zorgt ervoor dat goederentrein ontspoort in de provincie Songkhla

FOTO: Thairath Online

nationaal —

De autoriteiten van Songkhla hebben de veiligheidsmaatregelen aangescherpt nadat op zaterdag 3 december een goederentrein in het Sadao-district ontspoorde door een bom op het spoor. Er werden geen gewonden gemeld.

De goederentrein nr. 707 die tussen Hat Yai en Padang Besar reed, ontspoorde kort na het middaguur terwijl hij het treinstation van Khlong Ngae naderde, na wat Thaise media meldden als een luide knal vergelijkbaar met een bomexplosie die van het spoor kwam.

Vandaag, 4 december, bevestigden ambtenaren van de Staatsspoorwegen van Thailand die de spoorlijn kwamen inspecteren dat de ontsporing werd veroorzaakt door een bomexplosie, die een twee meter diep gat onder het spoor achterliet. De bom was zelfgemaakt.

De ambtenaren zeiden dat elf van de 20 auto's waren ontspoord en zwaar beschadigd, maar gelukkig raakte niemand in de auto's gewond.

De operatie om de trein te bergen en het spoor te repareren zou op maandag 5 december beginnen, terwijl bomopruimingsspecialisten en veiligheidsagenten vandaag het gebied zouden ontruimen.

Thaise media meldden dat burgers zoals gewoonlijk nog steeds in de trein kwamen stappen op het treinstation van Yala, hoewel het station zwaar werd bewaakt door veiligheidsagenten.

Het diepe zuiden van Thailand heeft al lang problemen met opstandelingen die voortdurend illegale operaties hebben uitgevoerd om het vertrouwen in de Thaise regering te verminderen en het publiek bang te maken, zeiden Songkhla-functionarissen tegen de media.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Abonneren
Tanakorn Panyadee
De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.