Thai Alcohol Control Committee verzet zich tegen de verkoop van drank tot 4 uur

FOTO: Khaosod

nationaal —

De Thai Alcohol Control Committee verzette zich tegen een voorstel om de wettelijke uren voor de verkoop van alcoholische dranken te verlengen tot 4 uur 's ochtends, daarbij verwijzend naar een mogelijke toename van verkeersongevallen.

Dr. Opas Karnkawinongpop, permanent secretaris van het Ministerie van Volksgezondheid, onthulde vandaag, 25 november, aan Thaise verslaggevers, na het beëindigen van een vergadering met de Alcoholcontrolecommissie, dat de commissie aanvankelijk tegen het idee was om de verkoop van alcohol toe te staan ​​van 5 uur tot 4 uur. BEN.

De commissie zei dat het te lang was omdat het betekende dat er 11 uur per dag alcohol mocht worden verkocht, wat zou kunnen leiden tot meer aan alcohol gerelateerde gezondheidsproblemen, verwondingen en slachtoffers.

Dr. Opas verklaarde dat de kans op ongevallen die verband houden met rijden onder invloed ook met meer dan 27% of 10-20 slachtoffers per dag zou kunnen toenemen als alcohol zou worden verkocht van 5 uur tot 4 uur, ondanks nachtelijke politiecontroleposten.

Het Thaise alcoholcontrolecomité had de economische voordelen van het voorstel al overwogen, maar was het er nog steeds over eens dat de verlenging niet verplicht zou moeten worden gesteld, voegde Dr. Opas eraan toe.

Desalniettemin was het bezwaar van de commissie slechts een suggestie, die op 22 december ter overweging zou worden doorgestuurd naar de National Alcohol Beverage Policy Committee.

Dr. Opas zei dat het bezwaar tegen het verlengen van de openingstijden van de alcoholverkoop niets te maken had met een ander voorstel om de wettelijke sluitingstijden voor uitgaansgelegenheden te verlengen.

Technisch gezien zijn de twee regels afzonderlijke opmerkingen van TPN-media, en zelfs als het Thaise kabinet ermee instemt om de sluitingstijden van het nachtleven te verlengen, moeten de openingstijden van de alcoholverkoop in theorie ook wettelijk worden verlengd.

Het Thaise kabinet komt op dinsdag 29 november bijeen om te praten over verlengde uitgaansuren in toeristische zones.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-Heeft u een algemene nieuwstip, persbericht, vraag, opmerking, etc? Wij zijn niet geïnteresseerd in SEO-voorstellen. Mail ons op [e-mail beveiligd]

Tanakorn Panyadee
De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.