Toerismeleiders in Phuket willen goedkopere binnenlandse vluchten om het toerisme te helpen

Phuket, Thailand-

Toeristenleiders in Phuket hebben gesproken met de Thaise regering en leidinggevenden in de luchtvaartindustrie om te proberen oplossingen te vinden voor wat volgens hen dure binnenlandse vluchten zijn.

Volgens de heer Poomkit Raktae Ngam, voorzitter van de adviesraad van de Phuket Tourism Business Association, zijn toerismeleiders redelijk tevreden met een opleving van het internationale toerisme en buitenlandse toeristen, vooral uit Rusland, India, Maleisië, Australië en andere nabijgelegen provincies.

De Phuket Express schreef eerder vandaag over voorspellingen over het snel toenemende Russische toerisme maar Poomkits grootste zorg is binnenlands toerisme, niet internationaal.

Volgens Poomkit hebben hotels in de buurt van de stranden een zeer sterke bezetting gehad, terwijl hotels verder weg stabiel zijn maar ruimte hebben voor verbetering. Een van de obstakels is dat binnenlandse vluchten in Thailand duur blijven vanuit het perspectief van toeristische leiders en dat als er afspraken zouden worden gemaakt over promoties of specials om de prijs te verlagen, meer binnenlandse toeristen zouden bezoeken.

Poomkit en andere toeristische ondernemers hebben ontmoetingen gehad met relevante luchtvaartmaatschappijen en Thaise leiders om te proberen oplossingen voor het probleem te vinden, hoewel Poomkit toegeeft dat hij de moeilijkheden begrijpt die luchtvaartmaatschappijen hebben als gevolg van hoge brandstofprijzen en sommige markten die nog niet volledig openstaan ​​voor vluchten of shows trager herstel, zoals in China en Amerika.

Poomkit zegt dat relevante besluitvormers hopen enige vooruitgang te boeken voordat het kerstseizoen over slechts een paar weken volledig van start gaat.

Afbeelding na berichtinhoud
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij woont al ongeveer negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/