Minstens 149 mensen omgekomen bij massale menigte in Zuid-Korea tijdens Halloween-feest op zaterdagavond

Seoul, Zuid-Korea -

Minstens 149 mensen werden gedood en tientallen raakten gewond in de wijk Itaewon in Seoel, toen een enorme menigte, naar schatting meer dan 100,000 mensen, zaterdagavond 29 oktober samenkwam om Halloween te vieren.

Volgens lokale media werd de menigte opgesloten en verpletterd in een smal steegje in de buurt van het Hamilton Hotel, een grote feestlocatie in de stad. De verliefdheid begon naar verluidt nadat sommige mensen omvielen en ervoor zorgden dat anderen als dominostenen op een ander vielen, waardoor ze niet meer konden bewegen of ademen.

Ongeveer 50 mensen kregen een hartstilstand, terwijl honderd anderen ademhalingsmoeilijkheden hadden. Volgens de reddingsautoriteiten zijn de meeste doden en gewonden in de twintig.

De Zuid-Koreaanse president Yoon Suk-yeol zat zondag de spoedvergadering voor en gaf opdracht tot onmiddellijke toediening van eerste hulp en behandeling van de mensen in het gebied.

Vanochtend werd het bevestigde aantal van de overledenen bekend gemaakt: 149 mensen met 79 verwondingen. Dit werd volgens lokale media ook beschouwd als het dodelijkste incident in de geschiedenis van Zuid-Korea.

Foto beleefdheid: Yonhap News

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Een Covid-19-verzekering nodig voor uw volgende reis naar Thailand? Klik hier.

Volg ons op Facebook

Ga met ons mee op LINE voor het verbreken van waarschuwingen!

Nee Meechukhun
National News Writer bij The Pattaya News van september 2020 tot oktober 2022. Nop is geboren en getogen in Bangkok en vertelt graag verhalen over haar geboortestad door middel van haar woorden en foto's. Haar educatieve ervaring in de Verenigde Staten en haar passie voor journalistiek hebben haar oprechte interesse in de samenleving, politiek, onderwijs, cultuur en kunst gevormd.