Meest recente updates over Patong Hill Road in Phuket

Kathu, Phuket –

Op zondag 23 oktober werd een aardverschuiving gemeld op de opwaartse snelweg op weg naar Patong Hill in het district Kathu, als gevolg van de zware overstromingen in het subdistrict Patong eerder.

Het verkeer naar Patong Hospital werd daarom geblokkeerd. Ook de weg was vanaf vanochtend afgesloten. Ondertussen wordt er een tijdelijk veldhospitaal opgericht in Kathu Park voordat de autoriteiten de weg kunnen vrijmaken. Dinsdag 25 oktober gaat het ziekenhuis open.

Ondertussen hielden gouverneur Narong Woonsiew van Phuket en aanverwante instanties een vergadering om de voortgang van oplossingen en reparaties op Highway 4029 of Patong Hill Road te bespreken en op te volgen. Volgens de eerste bespreking zou een tijdelijke wegreparatie worden uitgevoerd met heiinstallatie en muurbarrièreconstructie met een budget van 4.9 miljoen baht.

De Expressway Authority of Thailand (EXAT) versnelde ook het plan van de "Kathu-Patong"-wegtunnel om aardverschuivingsproblemen op te lossen. Het project zal naar verwachting volledig worden geëxploiteerd voor de openbare dienst in 2027.

De tunnel zal 3.98 kilometer lang zijn om automobilisten gemakkelijker te laten reizen tussen twee districten en om het verkeer en ongevallen op Highway 4029 te verlichten. De constructie zal ook het aardverschuivingsprobleem oplossen en een evacuatiegebied worden in geval van rampen.

Vanaf zondag is de weg afgesloten voor alle voertuigen en alleen te voet bereikbaar. De gemeentelijke autoriteiten van Patong hebben tussen 07:00 uur een pendeldienst geregeld vanaf het bord Patong City - Patong Firefighter Station. en 8 uur.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Een Covid-19-verzekering nodig voor uw volgende reis naar Thailand? Klik hier.

Volg ons op Facebook

Ga met ons mee op LINE voor het verbreken van waarschuwingen!

Nee Meechukhun
National News Writer bij The Pattaya News van september 2020 tot oktober 2022. Nop is geboren en getogen in Bangkok en vertelt graag verhalen over haar geboortestad door middel van haar woorden en foto's. Haar educatieve ervaring in de Verenigde Staten en haar passie voor journalistiek hebben haar oprechte interesse in de samenleving, politiek, onderwijs, cultuur en kunst gevormd.