Thailand onthoudt zich van stemming bij VN om annexatie van Oekraïne door Rusland aan de kaak te stellen

FOTO: REUTERS/David 'Dee' Delgado

nationaal —

Thailand is een van de 35 van de 193 landen die zich tijdens de Algemene Vergadering van de VN op 12 oktober hebben onthouden bij de stemming om de annexatie door Rusland van vier gedeeltelijk bezette Oekraïense regio's te veroordelen.

143 van de 193 landen besloten de Russische annexatie te veroordelen en zeiden dat het een illegale actie was, terwijl slechts vier provincies, Syrië, Nicaragua, Noord-Korea en Wit-Rusland, tegen de resolutie stemden.

Thailand was een van de 35 landen, zoals China, India, Laos, Pakistan, Vietnam, enz., die zich van stemming onthielden. Na de stemming bedankte de Oekraïense president Volodymyr Zelensky alle 143 landen die hun bevestiging op zijn Twitter hadden gestemd voor hun steun aan Oekraïne.

De resolutie verwierp de poging van Rusland om Donetsk, Loehansk, Zaporizja en Cherson te annexeren, terwijl Rusland werd opgeroepen zijn besluit te annuleren en alle strijdkrachten van Oekraïense bodem terug te trekken.

Van het Thaise ministerie van Buitenlandse Zaken:

“Thailand heeft ervoor gekozen om zich te onthouden van stemming over de resolutie omdat deze plaatsvindt in een extreem onstabiele en emotioneel beladen sfeer en situatie, en zo de kans voor crisisdiplomatie om een ​​vreedzame en praktische onderhandelde oplossing voor het conflict tot stand te brengen die de wereld op de rand van een nucleaire oorlog en een wereldwijde economische ineenstorting.”

De volledige verklaring uit Thailand en hun beslissing staat hieronder:

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Discussieer mee in onze Facebook-groep https://www.facebook.com/groups/438849630140035/of in de reacties hieronder.

Tanakorn Panyadee
De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.