Zware tot zeer zware regenval verwacht in de meeste delen van Thailand tot donderdag als gevolg van NORU tropische storm en sterke moesson

Nationaal –

De Thaise Meteorologische Afdeling rapporteert op woensdag 28 september over de verzwakkende NORU-tyfoon tot een tropische storm voordat hij op donderdag 29 september over Ubon Ratchathani en Amnat Charoen trekt.

Bovendien heerst over de Andamanse Zee, het zuiden en de Golf van Thailand de vrij sterke zuidwestmoesson, wat resulteert in zware regenval in een groot deel van het noorden, het noordoosten, het centrum, inclusief Bangkok en zijn omgeving, het oosten en het zuiden. Op sommige plaatsen in die regio's is er ook kans op zeer zware regenval en windstoten.

Volgens de aankondiging zijn de getroffen gebieden als volgt:

28 september 2022
noorden: Phitsanulok, Phichit en Phetchabun
Noordoosten: Loei, Nong Khai, Bueng Kan, Nong Bua Lamphu, Udon Thani, Sakon Nakhon, Nakhon Phanom, Chaiyaphum, Khon Kaen, Kalasin, Mukdahan, Maha Sarakham, Roi Et, Yasothon, Amnat Charoen, Nakhon Ratchasima, Buriram, Surin, Sisaket , en Ubon Ratchathani
centraal: Lop Buri, Saraburi, Sing Buri, Ang Thong en Phra Nakhon Si Ayutthaya
oosten: Nakhon Nayok, Prachinburi, Sa Kaeo, Chanthaburi en Trat
Zuiden: Ranong, Phang Nga, Phuket, Krabi, Trang en Satun

29 september 2022
noorden: Mae Hong Son, Chiang Mai, Lamphun, Lampang, Nan, Phayao, Phrae, Uttaradit, Sukhothai, Tak, Kamphaeng Phet, Phichit, Phitsanulok en Phetchabun
Noordoosten: Loei, Nong Bua Lamphu, Udon Thani, Nong Khai, Bueng Kan, Sakon Nakhon, Nakhon Phanom, Chaiyaphum, Khon Kaen, Kalasin, Mukdahan, Maha Sarakham, Roi Et, Yasothon, Amnat Charoen, Nakhon Ratchasima, Buriram, Surin, Sisaket , en Ubon Ratchathani
centraal: Nakhon Sawan, Uthai Thani, Chainat, Kanchanaburi, Ratchaburi, Suphan Buri, Lop Buri, Saraburi, Sing Buri, Ang Thong, Phra Nakhon Si Ayutthaya, Samut Songkhram, Samut Sakhon, Nakhon Pathom, inclusief Bangkok en omgeving
oosten: Chachoengsao, Nakhon Nayok, Prachinburi, Sa Kaeo, Chonburi, Rayong, Chanthaburi en Trat
Zuiden: Phetchaburi Prachuap Khiri Khan, Chumphon, Surat Thani, Ranong, Phang Nga, Phuket, Krabi, Trang en Satun

30 september 2022
noorden: Mae Hong Son, Chiang Mai, Chiang Rai, Lamphun, Phayao, Nan, Lampang, Phrae, Uttaradit, Sukhothai, Tak, Kamphaeng Phet, Phichit, Phitsanulok en Phetchabun
Noordoosten: Loei, Nong Bua Lamphu, Udon Thani, Nong Khai, Bueng Kan, Sakon Nakhon, Chaiyaphum en Nakhon Ratchasima
centraal: Nakhon Sawan, Uthai Thani, Chainat, Kanchanaburi, Ratchaburi, Suphan Buri, Lop Buri, Saraburi, Sing Buri, Ang Thong, Phra Nakhon Si Ayutthaya, Samut Songkhram, Samut Sakhon, Nakhon Pathom, inclusief Bangkok en omgeving
oosten: Chachoengsao, Nakhon Nayok, Prachinburi, Sa Kaeo, Chonburi, Rayong, Chanthaburi en Trat
Zuiden: Phetchaburi Prachuap Khiri Khan, Chumphon, Ranong, Phang Nga en Phuket

De vrij sterke wind dwingt de golven in de Andamanse Zee en de bovenste Golf van Thailand tot 2-3 meter hoog en meer dan 3 meter hoog in onweersbuien. De golven in de lagere Golf zijn ongeveer 2 meter hoog en bij onweersbuien meer dan 2 meter hoog.

Het ministerie waarschuwt het publiek ook om op te passen voor de ernstige omstandigheden die plotselinge overstromingen en overstromingen kunnen veroorzaken, vooral langs de waterwegen in de buurt van heuvels en laaglanden. Bewoners langs de kust moeten oppassen voor kustschommelingen. Alle boten moeten voorzichtig te werk gaan en onweersbuien weren. Kleine boten blijven tot 1 oktober aan de wal.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Een Covid-19-verzekering nodig voor uw volgende reis naar Thailand? Klik hier.

Volg ons op Facebook

Ga met ons mee op LINE voor het verbreken van waarschuwingen!

National News Writer bij The Pattaya News van september 2020 tot oktober 2022. Nop is geboren en getogen in Bangkok en vertelt graag verhalen over haar geboortestad door middel van haar woorden en foto's. Haar educatieve ervaring in de Verenigde Staten en haar passie voor journalistiek hebben haar oprechte interesse in de samenleving, politiek, onderwijs, cultuur en kunst gevormd.