Thailand's Covid-19-centrum kondigt einde nooddecreet en CCSA-ontbinding aan, met ingang van 1 oktober

Nationaal –

De algemene vergadering van het Centrum voor Covid-19 Situatieadministratie (CCSA) op vrijdag 23 september heeft het einde van het Noodbesluit en de ontbinding van de CCSA per 1 oktober aangekondigd.

Na meer dan twee jaar uitvoering zal het Noodbesluit, inclusief alle eisen, aankondigingen en bevelen die de minister-president en de ministerraad hadden uitgeoefend in hun bevoegdheden om de noodtoestand uit te roepen, in september officieel worden beëindigd 30e.

Daar hoort dan ook het einde van de CCSA-werkgroep bij. Aanbevelingen en voorschriften tegen de Covid-19-surveillance en -behandeling zullen worden toegepast volgens de Overdraagbare Ziektewet waarin het ministerie van Volksgezondheid onlangs Covid-19 als een gecontroleerde ziekte had verklaard.

Volgens de CCSA onder voorzitterschap van waarnemend premier Prawit Wongsuwan, zou de kabinetscommissie na de ontbinding voornamelijk taken bespreken die vergelijkbaar zijn met de CCSA voor verschillende gerelateerde ministeries, terwijl de wijziging van de Overdraagbare Ziektewet nu door het Huis van Afgevaardigden moet worden overwogen.

Ondertussen wordt het publiek nog steeds geadviseerd om gezichtsmaskers te blijven dragen en voor zichzelf te zorgen en indien nodig een boostvaccinatie te nemen.

Foto beleefdheid: Koninklijke Thaise regering

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Een Covid-19-verzekering nodig voor uw volgende reis naar Thailand? Klik hier.

Volg ons op Facebook

Ga met ons mee op LINE voor het verbreken van waarschuwingen!

National News Writer bij The Pattaya News van september 2020 tot oktober 2022. Nop is geboren en getogen in Bangkok en vertelt graag verhalen over haar geboortestad door middel van haar woorden en foto's. Haar educatieve ervaring in de Verenigde Staten en haar passie voor journalistiek hebben haar oprechte interesse in de samenleving, politiek, onderwijs, cultuur en kunst gevormd.