De Thaise minister van Volksgezondheid herhaalt dat het niet teruggaat naar de decriminalisering van cannabis of het herclassificeren van de plant als een illegaal verdovend middel

Bangkok -

De Thaise minister van Volksgezondheid en leider van de Bhumjaithai-partij Anutin Charnvirakul reageerden verder op de verklaring van oppositiepartijen om de huidige marihuana- en hennepwet van de volksgezondheid te schrappen en de plant opnieuw te categoriseren als een verdovend middel totdat het wetsontwerp werd aangenomen, wat maanden zou kunnen duren vanwege de huidige impasse.

Anutin verklaarde dat het niet mogelijk is om cannabis opnieuw te classificeren als verdovend middel en dat de tijdelijke wetten voor marihuana, zoals een verkoopverbod voor mensen onder de twintig, al correct werden uitgevoerd na een resolutie van de Narcotics Control Board (NACC), zoals voorgesteld aan de minister van Volksgezondheid.

Anutin verklaarde: "We hebben al volksgezondheidsvoorschriften voor marihuana die nog steeds van kracht zijn, zoals voorschriften die roken in het openbaar verbieden onder hinderlijke rookverordeningen. We hebben al een bezwaar voorbereid om de huidige decriminaliseringsperiode te beëindigen of cannabis opnieuw te classificeren als verdovend middel toen het wetsontwerp in het parlement werd ingediend. Dit is een van de redenen waarom het ministerie van Volksgezondheid de aankondiging van de ontwerpwet over het gebruik van marihuana moet bespoedigen.

“Als we cannabis herclassificeren als een verdovend middel, zelfs tijdelijk, waardoor mogelijke verlengde gevangenisstraffen en hoge boetes worden teruggebracht, moeten we dan alle eerder vrijgelaten gevangenen die beschuldigd worden van marihuana-gerelateerde zaken opnieuw in de gevangenis zetten? Zouden we de miljoenen Thais achtervolgen met één plant en ze in de gevangenis gooien? Zouden we elke plantage in het land moeten sluiten, ongeacht gebruik of doel, met gevolgen voor meer dan een miljoen Thais? Zouden tienduizenden nieuwe bedrijven moeten sluiten, waardoor Thais werkloos zouden worden? Zouden deze mensen dan ook crimineel zijn, al is het maar tijdelijk? En er zouden nog veel meer dingen opnieuw geïnterpreteerd moeten worden als we naar de oppositie zouden luisteren en van cannabis weer een verdovend middel zouden maken. Achteruit gaan is geen optie.”

Anutin vertelde de Associated Press ook dat hij de plaatsvervangend leider van de Democratische Partij, Satit Pitutacha, zou ontmoeten na de benoeming van de plaatsvervangend leider om een ​​wederzijds begrip te creëren na het conflict tussen de Bhumjaithai-partij en de Democratische Partij over de Cannabis and Hemp Draft Act.

Anutin vertelde de Associated Press dat er geen persoonlijke meningsverschillen waren, maar dat het eerder ging om de beslissing van elke politieke partij.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Afbeelding na berichtinhoud
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij woont al ongeveer negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/