Persbericht: Thailand verleent visumverlenging voor toeristen om aankomend hoogseizoen te stimuleren

Het volgende is een persbericht van de Tourism Authority of Thailand (TAT). De verklaringen erin zijn van henzelf.

Bangkok, 31 augustus, 2022– Thailand's Centre for COVID-19 Situation Administration (CCSA) keurde het voorstel van de Tourism Authority of Thailand (TAT) goed om de verblijfsperiode te verlengen tot 45 dagen voor toeristen uit landen/gebieden die recht hebben op visumvrijstelling, en tot 30 dagen voor die in aanmerking komen voor een Visa on Arrival (VOA). Dit geldt van 1 oktober 2022 tot en met 31 maart 2023.

TAT heeft de verlenging voorgesteld om het aankomende hoogseizoen, dat normaal gesproken loopt van oktober tot maart, te stimuleren.

Tijdens de speciaal toegekende periode van 6 maanden wordt de verblijfsduur per keer verlengd van 30 dagen naar 45 dagen voor paspoorthouders van de volgende landen/gebieden die Thailand mogen binnenkomen onder een toeristenvisumvrijstellingsregeling: Andorra, Australië, Oostenrijk, Bahrein, België, Brunei, Canada, Tsjechië, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Hongarije, IJsland, Indonesië, Ierland, Israël, Italië, Japan, Koeweit, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Maleisië, Maldiven , Mauritius, Monaco, Nederland, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Oman, De Filippijnen, Polen, Portugal, Qatar, San Marino, Saoedi-Arabië, Singapore, Slowaaks, Slovenië, Zuid-Afrika, Spanje, Zweden, Zwitserland, Turkije, de VAE, VK, Oekraïne en de VS.

Ook wordt gedurende dezelfde periode van 6 maanden de verblijfsduur per keer verlengd van 15 dagen naar 30 dagen voor paspoorthouders van de volgende landen/gebieden die een VOA kunnen aanvragen: Bhutan, Bulgarije, China, Cyprus, Ethiopië , Fiji, Georgië, India, Kazachstan, Malta, Mexico, Nauru, Papoea-Nieuw-Guinea, Roemenië, Saoedi-Arabië, Taiwan, Oezbekistan en Vanuatu.

Bovendien mogen paspoorthouders van de volgende landen/gebieden Thailand binnenkomen zonder visum op grond van een bilaterale overeenkomst: Cambodja (14 dagen), Myanmar (14 dagen), Hong Kong (30 dagen), Lao PDR. (30 dagen, Macau (30 dagen), Mongolië (30 dagen), Rusland (30 dagen en VOA), Vietnam (30 dagen), Argentinië (90 dagen), Brazilië (90 dagen), Chili (90 dagen), Korea ( ROK) (90 dagen) en Peru (90 dagen).

Houd er rekening mee dat onderdanen van bepaalde landen/gebieden een visum alleen moeten aanvragen bij de Koninklijke Thaise Ambassade of het Koninklijk Consulaat-Generaal in hun land van verblijf of bij de aangewezen Koninklijke Thaise Ambassade/Consulaat-Generaal. Reizigers wordt daarom geadviseerd om contact op te nemen met de dichtstbijzijnde Koninklijke Thaise Ambassade of het Consulaat-Generaal om na te gaan of ze in aanmerking komen om de aanvraag in te dienen.

Informatie over de locatie en het contactnummer van de Koninklijke Thaise Ambassades en Consulaat-Generaal is beschikbaar op: www.thaiembassy.org.

Om online een aanvraag in te dienen, kunnen bezoekers controleren of ze in aanmerking komen om dit te doen op de officiële website van het Thailand Electronic Visa op www.thaievisa.go.th.

Thailand verwelkomt reizigers uit alle landen/gebieden van harte met een bewijs van ofwel een vaccinatiecertificaat of, voor niet-gevaccineerde personen, een negatief RT-PCR- of professioneel ATK-testresultaat binnen 72 uur na de reis. Deze kunnen in een gedrukt of digitaal formaat zijn. Er zullen willekeurige controles worden uitgevoerd bij aankomst op de internationale luchthavens van Thailand of bij de controleposten aan de landgrenzen (in 22 provincies).

In Thailand wordt zowel gevaccineerde als niet-gevaccineerde/niet volledig gevaccineerde reizigers geadviseerd om de gezondheids- en veiligheidsnormen strikt te volgen. Reizigers die COVID-achtige symptomen ervaren, moeten zich laten testen. Als ze positief testen, moeten ze de juiste medische behandeling krijgen.

Abonneren
Nee Meechukhun
National News Writer bij The Pattaya News van september 2020 tot oktober 2022. Nop is geboren en getogen in Bangkok en vertelt graag verhalen over haar geboortestad door middel van haar woorden en foto's. Haar educatieve ervaring in de Verenigde Staten en haar passie voor journalistiek hebben haar oprechte interesse in de samenleving, politiek, onderwijs, cultuur en kunst gevormd.