Twee laatste gevallen van Monkeypox in Thailand en hun nauwe contacten nu onder toezicht van de autoriteiten, zegt het ministerie van Volksgezondheid

FOTO: Ministerie van Volksgezondheid

Bangkok -

Minister van Volksgezondheid Anutin Charnvirakul onthulde op maandag 29 augustus dat het Department of Disease Control zijn maatregelen heeft gevolgd om de twee laatste Monkeypox-gevallen in Thailand te volgen en hun risicovolle contracten te volgen om de binnenlandse verspreiding te voorkomen.

Het zevende geval van Monkeypox werd zondag bevestigd als een 37-jarige Thaise vrouw uit Bangkok die een geschiedenis had van seksuele activiteiten met een buitenlandse man voordat ze verdachte symptomen had op 20 augustus. Op vrijdag 26 augustus werd bevestigd dat ze besmet was. Drie van haar naaste contacten, waaronder de buitenlandse man, werden geïdentificeerd en voor 21 dagen geobserveerd voor gezondheidsobservatie.

Anutin verklaarde verder dat de ontdekking van een nieuw geval een weerspiegeling is van effectieve screeningsmaatregelen voor de volksgezondheid en het feit dat de patiënt zelf medische behandeling zocht bij het Bamrasnaradura Infectious Diseases Institute bewees ook dat mensen meer begonnen te erkennen over de ziekte en de symptomen ervan.

Ondertussen zou het Department of Disease Control de onderzoeken tegen de nauwe contacten voortzetten en hun symptomen volgen tot 11 september.

"Alle zeven Monkeypox-gevallen werden meestal veroorzaakt door risicovol gedrag, zoals het veranderen van seksuele partners en seksuele activiteiten met vreemden. We proberen het publiek hier zoveel mogelijk over te informeren en over het feit dat Monkeypox niet eng is. Als je als zodanig geen risicovol gedrag hebt, dan zit je goed. En het is geen ernstige ziekte, het kan worden genezen”, voegde de minister eraan toe.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media. 

Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij woont al ongeveer negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/