Thailand Kratom Plant Act aangekondigd, korte samenvatting van details

Thailand-

  Gisteren (26 augustus) is de Kratom Plantenwet gepubliceerd in de Staatscourantth). Kratombladeren mogen niet worden verkocht aan mensen onder de 18 jaar, vrouwen die borstvoeding geven en zwangere vrouwen.

Vanaf vandaag (27 augustus) is de Kratom Plantenwet van kracht. Kratomplanten worden nu beschouwd als een gewas om de economie te stimuleren.

Voorbeelden van enkele belangrijke artikelen in de wet zijn:

Sectie 10: Voor het exporteren of importeren van kratombladeren moet toestemming worden verleend door de relevante autoriteiten. Overtreding kan leiden tot maximaal een jaar gevangenisstraf en/of een boete van maximaal 100,000 baht.

Sectie 24: Kratombladeren of Kratom als ingrediënten in voedsel kunnen niet worden verkocht aan

1) Personen onder de 18 jaar, vrouwen die borstvoeding geven

2) Zwangere vrouwen

3) Vrouwen die borstvoeding geven

Op overtreding van sectie 24 staat een boete van maximaal 30,000 baht.

Sectie 25: Op onderstaande plaatsen kunnen geen kratombladeren verkocht worden:

1) Educatieve plaatsen

2) Slaapzalen

3) Openbare parken, dierentuinen en pretparken

4) Verkoopautomaten

Op overtreding van sectie 25 staat een boete van maximaal 50,000 baht.

Sectie 26: Het is verboden om mensen met reclame aan te moedigen kratom te mengen met psychotrope stoffen. Overtreding is maximaal twee jaar gevangenisstraf en/of een boete van maximaal 200,000 baht.

TPN-media merkte op dat hoestsiroop een van de ingrediënten is die door lokale tieners worden gebruikt om een ​​cocktaildrug te maken die plaatselijk bekend staat als 4X100 ('Zie koon roy in het Thais').

De heer Adam Judd is sinds december 2017 mede-eigenaar van TPN media. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij heeft ongeveer acht jaar in Pattaya gewoond als een fulltime inwoner, is lokaal bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/