Thais toerisme herstelt zich geleidelijk na heropening, regering verlengt visumperiode om tegen het einde van het jaar 10 miljoen buitenlandse toeristen aan te trekken

Nationaal –

Het Thaise toerisme herstelt zich geleidelijk nadat meer dan vier miljoen buitenlandse toeristen in Thailand zijn aangekomen sinds de volledige heropening begin 2022, maakte regeringswoordvoerder Anucha Burachaisri op woensdag 24 augustus bekend.

De woordvoerder vervolgde dat de aanzienlijke toename van internationale toeristen een positief teken was, een weerspiegeling van het herstel van de toeristische sector en de Thaise economie als gevolg van de versoepeling door de regering van reismaatregelen en toeristische promoties.

De betrokken bureaus kregen de opdracht om in de tweede helft van het jaar met effectieve maatregelen te komen om het toerisme te stimuleren om de doelstelling van de Tourism Authority te halen om eind 10 2022 miljoen buitenlandse toeristen aan te trekken.

Bovendien was de recente goedkeuring van de verlenging van de visumperiode door het Centre for Covid-19 Situation Administration (CCSA) ook in overeenstemming met het overheidsbeleid om meer toeristen te verwelkomen.

Volgens goedkeuring zou de visumvrijstellingsperiode worden verlengd van 30 dagen naar 45 dagen en het Visa on Arrival (VOA) zou ook worden verlengd van maximaal 15 dagen naar 30 dagen, met ingang van oktober 2022 tot maart 2023.

Aanverwante autoriteiten, waaronder het ministerie van Binnenlandse Zaken, het ministerie van Buitenlandse Zaken en het immigratiebureau, kregen de opdracht om de CCSA-resolutie in de volgende stap uit te voeren en verder uit te werken.

"De regering zoekt naar manieren en overweegt verschillende maatregelen om consistent te zijn met de binnenlandse en internationale situaties om het toerisme en andere gerelateerde industrieën te stimuleren en nieuw leven in te blazen, terwijl ook de implementatie van volksgezondheidsmaatregelen wordt gevolgd", voegde Anucha eraan toe.

TPN merkt op dat de visumverlengingsperioden nog niet in de Royal Gazette waren vastgelegd en niet officieel waren, zonder een vaste datum wanneer dit zou gebeuren.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, Het Pattaya Nieuws, eigendom van ons moederbedrijf TPN media. 

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Een Covid-19-verzekering nodig voor uw volgende reis naar Thailand? Klik hier.

Volg ons op Facebook

Ga met ons mee op LINE voor het verbreken van waarschuwingen!

Inschrijven
Nee Meechukhun
National News Writer bij The Pattaya News van september 2020 tot oktober 2022. Nop is geboren en getogen in Bangkok en vertelt graag verhalen over haar geboortestad door middel van haar woorden en foto's. Haar educatieve ervaring in de Verenigde Staten en haar passie voor journalistiek hebben haar oprechte interesse in de samenleving, politiek, onderwijs, cultuur en kunst gevormd.