Thaise politie overweegt "subwet" voor het beperken van het aantal passagiers van pick-ups op de achterbank en in de laadbak

Bangkok -

De Royal Thai Police overweegt een verkeerswet uit te vaardigen waarin staat dat niet meer dan drie passagiers op de achterbank van een pick-up mogen zitten en niet meer dan zes passagiers in een laadbak.

Politie-generaal Damrongsak Kittiprafat, de plaatsvervangend hoofd van de nationale politie, verklaarde tijdens een verkeersconferentie op vrijdag 19 augustus dat de Royal Thai Police in gesprek is met het Department of Land Transport om een ​​subwet uit te vaardigen voor gebruikers van pick-ups en passagiers onder dezelfde Wegenverkeerswet (nr. 13) welke alle passagiers in voertuigen verplichten om gedurende de hele reis veiligheidsgordels te dragen, met ingang van 5 september.

Het ontwerp verbiedt om veiligheidsredenen meer dan drie passagiers op de achterbank van pick-uptrucks, aangezien de meesten van hen geen goede veiligheidsgordels hadden. Bovendien wordt het aantal passagiers dat in de laadbak van de pick-up zit, beperkt tot maximaal zes personen en is het ten strengste verboden om achterin te zitten.

“Het ontwerp zal op 5 september worden afgerond. Zodra het ontwerp is afgerond, wordt het opgenomen in de redactiecommissie van de regering. Wanneer het als wet wordt geïmplementeerd, zouden de autoriteiten het publiek opnieuw informeren. Als iemand overtreedt, kunnen waarschuwingen of boetes worden uitgedeeld, afhankelijk van de gevallen.” De plaatsvervangend chef voegde eraan toe.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media. 

De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij woont al ongeveer negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/