Covid-19-medicijnen zijn vanaf september klaar voor openbare distributie bij apotheken in het hele land in Thailand

FOTO: Covid-19 Centrum

Bangkok -

Het Centre for Covid-19 Situation Administration (CCSA) heeft per 19 september landelijk toestemming verleend aan apotheken om Covid-1-medicijnen te distribueren voor thuisisolatiepatiënten.

CCSA-woordvoerder Dr. Taweesilp Visanuyothin vertelde de Associated Press na de algemene vergadering van de CCSA vanmiddag, 19 augustus, dat het Ministerie van Volksgezondheid het proces van Covid-19-geneesmiddelregistratie voor algemeen gebruik had versneld, terwijl de Farmaceutische Overheidsorganisatie (GPO) de geneesmiddelen voor distributie aan het grote publiek.

Volgens de woordvoerder omvatten de beschikbare Covid-19-medicijnen in opslag 5 miljoen tabletten Favipiravir, 6.76 miljoen Molnupiravir en 3.8 duizend Remdesivir, en de hoeveelheid is voldoende voor lokale distributie.

Vanaf 1 september zouden medische diensten buiten het ministerie van Volksgezondheid medicijnen kunnen kopen en zouden apotheken in het hele land medicijnen op recept aan patiënten kunnen verstrekken. Medische diensteenheden onder het ministerie van Volksgezondheid zouden vanaf 1 oktober medicijnen kunnen kopen voor de behoeften van het agentschap.

Met betrekking tot de opheffing van het Noodbesluit en de ontbinding van de CCSA in oktober hebben de minister-president en de woordvoerder wederzijds gezegd dat de kwesties momenteel in behandeling zijn in de CCSA-commissie en dat het besluit tijdens de vergadering van vandaag nog niet is genomen, ondanks tegenstrijdige berichten in de media.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media. 

De heer Adam Judd is sinds december 2017 mede-eigenaar van TPN media. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij heeft ongeveer acht jaar in Pattaya gewoond als een fulltime inwoner, is lokaal bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/