Buitenlanders die naar Thailand komen om voor recreatieve doeleinden marihuana te roken, worden sterk afgeraden, zegt de minister van Volksgezondheid

FOTO: Manager Online

Nationaal –

Minister van Volksgezondheid Anutin Charnvirakul beloofde Thailand te promoten als een toonaangevende marihuanamarkt voor medische doeleinden en buitenlandse toeristen die het land voor recreatieve doeleinden wilden bezoeken, te ontmoedigen.

De minister gaf een interview met de buitenlandse pers op woensdag 17 augustus, dat het ministerie verwachtte dat de marihuanamarkt in Thailand ongeveer 1.5 miljard USD aan vroege inkomsten zou genereren en 2-3 keer hoger zou groeien na het eerste jaar van de decriminalisering.

Hij herhaalde ook dat Thailand zich alleen zou richten op cannabis en hennep voor medicinaal gebruik en momenteel geen recreatief gebruik promoot. Buitenlandse toeristen die van plan waren het land alleen te bezoeken om de plant te roken, werden daarom ontmoedigd.

“Dus om te zeggen dat marihuana in Thailand gratis is en overal kan worden gerookt, is nepnieuws. Het is niet waar. En zo verwelkomen we toeristen niet. We zouden liever willen dat toeristen naar Thailand komen en onze cultuur en tradities waarderen en de schoonheid van ons land zien”, zei Anutin.

Recreatieve doeleinden kunnen in de toekomst echter worden geïntroduceerd wanneer mensen het gebruik van marihuana volledig begrijpen, voegde de minister eraan toe.

Bovendien heeft het cannabisbeleid van het land ook de belangstelling gewekt van Maleisië, die momenteel is het gebruik van cannabis bestuderen voor medische doeleinden. De minister zal de kwestie volgende week ook bespreken met de Maleisische minister van Volksgezondheid tijdens de vergadering van de ASEAN-ministers van Volksgezondheid.

De heer Adam Judd is sinds december 2017 mede-eigenaar van TPN media. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij heeft ongeveer acht jaar in Pattaya gewoond als een fulltime inwoner, is lokaal bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/