Cambodja deporteert Nigeriaanse herstelde apenpokkenpatiënt die uit Thailand is gevlucht en verbiedt zijn terugkeer voor drie jaar

Cambodja -

De Cambodjaanse autoriteiten zullen een Nigeriaanse herstelde Monkeypox-patiënt naar zijn thuisland deporteren en hem voor drie jaar de toegang tot het land ontzeggen, meldde de Cambodjaanse immigratiedienst op zondag 7 augustus.

De 27-jarige patiënt was vanuit Thailand naar Cambodja gevlucht in afwachting van een bevestigde uitslag van Monkeypox op 22 juli. Hij werd de volgende dag in een appartement in Phnom Penh gevangengenomen en voor behandeling overgebracht naar het Khmer-Sovjet-Vriendschapsziekenhuis.

Op zaterdag 6 augustus herstelde de man en werd hij ontslagen uit het ziekenhuis. Hij mag echter drie jaar het land niet binnen. Hij wordt ook beschouwd als het eerste en enige geïmporteerde geval van apenpokken in Cambodja.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Een Covid-19-verzekering nodig voor uw volgende reis naar Thailand? Klik hier.

Volg ons op Facebook

Ga met ons mee op LINE voor het verbreken van waarschuwingen!

Inschrijven
Nee Meechukhun
National News Writer bij The Pattaya News van september 2020 tot oktober 2022. Nop is geboren en getogen in Bangkok en vertelt graag verhalen over haar geboortestad door middel van haar woorden en foto's. Haar educatieve ervaring in de Verenigde Staten en haar passie voor journalistiek hebben haar oprechte interesse in de samenleving, politiek, onderwijs, cultuur en kunst gevormd.