Vietnamese familie verdrinkt terwijl ze naar verluidt gisterochtend ging zwemmen tijdens harde wind en rode vlaggen op Nai Thon Beach in Phuket

Thalang, Phuket – 

  Een Vietnamese moeder en dochter zijn zondagochtend 31 juli dood verklaard nadat ze naar verluidt hadden gezwommen en verdronken op het strand van Nai Thon tijdens harde wind in het kanton Sa Khu.

Onderzoekers van het politiebureau van Sa Khu arriveerden aan de westkust van Phuket nadat ze rond 8 uur op de hoogte waren gebracht van verdrinkende toeristen. Daar werden reddingswerkers gezien die reanimatie uitvoerden op de toeristen voordat ze hen naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis brachten. Helaas werden beiden daarna dood verklaard.

Volgens het eerste onderzoek waren de toeristen een 52-jarige moeder en een 16-jarige dochter uit Vietnam. Hun namen worden niet vermeld in overeenstemming met ons redactionele beleid. Ze verbleven naar verluidt vanaf 28 juli in het Naithon Beach Hotel en zouden vandaag uitchecken.

Ten tijde van het incident werden harde winden op het strand en de kust gemeld. Reddingswachten hadden daarom langs de kust rode waarschuwingsvlaggen uitgezet. Naar verluidt gingen echter ongeveer drie Vietnamezen het strand op om te zwemmen, waardoor twee van hen door de golven werden weggevaagd en in de zee verdronken, ongeveer 20 meter van de kust.

Badmeesters en barmhartige samaritanen haastten zich onmiddellijk om het gezin te redden en naar de kust te brengen, maar konden niet op tijd komen, terwijl een andere toerist, naar verluidt de vader, op wonderbaarlijke wijze overleefde.

Foto beleefdheid: Phuket Tourist Police

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Een Covid-19-verzekering nodig voor uw volgende reis naar Thailand? Klik hier.

Volg ons op Facebook

Ga met ons mee op LINE voor het verbreken van waarschuwingen!

Inschrijven
Nee Meechukhun
National News Writer bij The Pattaya News van september 2020 tot oktober 2022. Nop is geboren en getogen in Bangkok en vertelt graag verhalen over haar geboortestad door middel van haar woorden en foto's. Haar educatieve ervaring in de Verenigde Staten en haar passie voor journalistiek hebben haar oprechte interesse in de samenleving, politiek, onderwijs, cultuur en kunst gevormd.