Vertegenwoordigers van islamitische groeperingen in Zuid-Thailand dringen er bij de regering op aan de legalisatie van marihuana te heroverwegen en in te trekken

Satijn –

Het Satun Provinciaal Islamitisch Comité van het Islamitische Netwerk in Thailand heeft vandaag, 19 juli, een petitie ingediend waarin de regering wordt opgeroepen om de decriminalisering van cannabis en hennep te herzien.

De groep uitte bezorgdheid en verzette zich tegen de legalisering van marihuana in Thailand tijdens de huidige wetvrije periode, redenerend dat de implementatie niet als wet is verduidelijkt, wat leidde tot misbruik van marihuana en misbruik voor recreatieve doeleinden, vooral onder kinderen en tieners.

Arun Umachi, de voorzitter van het Islamitisch Comité van de provincie Satun, verklaarde: “Als de situatie van de cannabisteelt en de distributie van cannabis zo voortduurt, zal dit negatieve gevolgen hebben voor het land, vooral voor toekomstige generaties. Daarom willen we dat de regering de decriminalisering heroverweegt en de wetvrije periode onmiddellijk beëindigt.”

Sunthorn Wongmadthong, een vertegenwoordiger van het Satun Center for Protesting Against Onethical Laws and Regulations, voegde eraan toe dat de groepen supporters zouden oproepen om de regering meer te pushen als ze geen reactie van de relevante autoriteiten zouden krijgen.

Dit is niet de eerste keer dat prominente islamitische groeperingen protesteerde tegen de decriminalisering van cannabis in Thailand, zoals hier te zien is.

Foto beleefdheid: Naewna

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Een Covid-19-verzekering nodig voor uw volgende reis naar Thailand? Klik hier.

Volg ons op Facebook

Ga met ons mee op LINE voor het verbreken van waarschuwingen!

National News Writer bij The Pattaya News van september 2020 tot oktober 2022. Nop is geboren en getogen in Bangkok en vertelt graag verhalen over haar geboortestad door middel van haar woorden en foto's. Haar educatieve ervaring in de Verenigde Staten en haar passie voor journalistiek hebben haar oprechte interesse in de samenleving, politiek, onderwijs, cultuur en kunst gevormd.