Thailand's nieuwe beleid inzake landeigendomsrechten is bedoeld om de binnenlandse economie onder kansrijke buitenlanders te stimuleren, zegt de regering

FOTO: Prachachat

Bangkok -

De Thaise regering heeft verduidelijkt dat het beleid van landeigendomsrechten om kansrijke buitenlanders aan te trekken, alleen tot doel heeft specifieke buitenlandse investeerders toe te staan ​​voor woningen met niet meer dan 1 rai in bepaalde gebieden, zonder het hele land te verkopen.

Regeringswoordvoerder Thanakorn Wangboonkongchana verklaarde vandaag, 15 juli, dat de regering toestemming zou verlenen aan bepaalde groepen buitenlanders met een hoog potentieel om in het Koninkrijk te blijven volgens de economische en investeringsstimuleringsmaatregelen die op 25 mei 2022 zijn uitgevaardigd.

De vier belangrijkste groepen van high-potential expats zijn de rijke bevolking, de gepensioneerden, de zakenlieden/investeerders die in Thailand willen werken, en speciale “experts”.

TPN merkt op dat veel zaken over wie precies in aanmerking komt en voor hoeveel investeringen nog niet helemaal duidelijk is.

Volgens Sectie 96 van de Grondwet moeten buitenlanders echter ten minste 40 miljoen baht gedurende niet minder dan 3 jaar investeren in een bepaald type bedrijf, zoals infrastructuurfondsen die zijn opgericht krachtens de wet op effecten en beurzen, of onroerendgoedbedrijven .

Thanakorn verduidelijkte ook dat een verlaging van de vergoeding van 2 naar 0.01 procent voor de aankoop van huizen met grond en flatgebouwen van maximaal 3 miljoen baht, zoals aangekondigd door het ministerie van Binnenlandse Zaken, alleen van toepassing zal zijn op Thaise inwoners.

De regering was van mening dat dergelijke maatregelen de uitgaven van buitenlandse investeerders binnen 1 fiscale jaren zouden verhogen tot ongeveer 5 biljoen baht, waardoor de binnenlandse investeringen met 800 miljard baht zouden stijgen en de inkomsten uit belastinginning met 270 miljard baht zouden stijgen.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Een Covid-19-verzekering nodig voor uw volgende reis naar Thailand? Klik hier.

Volg ons op Facebook

Ga met ons mee op LINE voor het verbreken van waarschuwingen!

Nee Meechukhun
National News Writer bij The Pattaya News van september 2020 tot oktober 2022. Nop is geboren en getogen in Bangkok en vertelt graag verhalen over haar geboortestad door middel van haar woorden en foto's. Haar educatieve ervaring in de Verenigde Staten en haar passie voor journalistiek hebben haar oprechte interesse in de samenleving, politiek, onderwijs, cultuur en kunst gevormd.