Cannabis en hennep worden een nieuwe toptrend in Thailand en een positieve soft power, zegt Bhumjaithai MP

Bangkok -

Suphachai Jaismut, parlementslid van de Bhumjaithai-partij en lid van de Cannabis Act Drafting Committee, drong erop aan dat de decriminalisering van cannabis en hennep een nieuwe toeristische trend voor Thailand zal worden in plaats van een negatieve soft power.

Hij schreef gisteren, 14 juli, online zijn verklaring dat marihuana zeker een zachte kracht voor het land en een nieuw soort toeristische attractie zal worden.

Hij verklaarde: “Het bewijs is dat ondanks het aandringen van de legalisering van cannabis, de Aeronautical Radio of Thailand tegen het einde van het jaar ongeveer 430,000 vluchten naar Thailand verwacht. Dit geeft aan dat toeristen zich geen zorgen maken over het cannabisbeleid. Ze moeten hebben bestudeerd wat men wel en niet kan doen in Thailand voordat ze hierheen reisden. Ze moeten al op de hoogte zijn van marihuana en ze moeten al weten waar de gebruikslimiet is."

Suphachai noemde ook 'Cannabistoerisme' dat eerder in verschillende landen werd toegepast en de '2020 MMGY Travel Intelligence and Enlighten Strategies'-enquête waaruit bleek dat 29 procent van de vakantiegangers geïnteresseerd is in cannabisgerelateerd toerisme. Hij citeerde ook de gegevens van onceinlife.co, een beroemde reismediasite, dat de uitgaven van toeristen die de Verenigde Staten bezochten om cannabisgebruik te ervaren in 4.5 wel 2021 miljard USD bedroegen.

“Marihuana is zeker een 'kans' in Thailand. Elk land dat een dergelijke kans aangrijpt om er het meeste voordeel uit te halen, is het land dat het implementeert. Gelukkig is Thailand dat land", voegde hij eraan toe.

Dit is waarschijnlijk goed nieuws voor veel cannabisfans, aangezien Supachai een prominent lid is van de commissie die werkt aan de permanente regels en voorschriften voor cannabisgebruik in Thailand. Terwijl ambtenaren blijven volhouden dat de decriminalisering van marihuana alleen bedoeld is voor medisch gebruik, heeft het in werkelijkheid ook privé recreatief gebruik thuis gelegaliseerd. Openbaar gebruik is verboden door overlastregelgeving gericht op de rook.

Supachai reageerde op critici die online beweerden dat decriminalisering van marihuana het toerisme zou kunnen schaden en toeristen zou kunnen afschrikken die zich zorgen maken over de drug, waar hij het absoluut niet mee eens is. Veel van deze critici waren afkomstig uit religieuze groeperingen die het persoonlijk om religieuze redenen niet eens waren met de legalisering.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Een Covid-19-verzekering nodig voor uw volgende reis naar Thailand? Klik hier.

Volg ons op Facebook

Ga met ons mee op LINE voor het verbreken van waarschuwingen!

Nee Meechukhun
National News Writer bij The Pattaya News van september 2020 tot oktober 2022. Nop is geboren en getogen in Bangkok en vertelt graag verhalen over haar geboortestad door middel van haar woorden en foto's. Haar educatieve ervaring in de Verenigde Staten en haar passie voor journalistiek hebben haar oprechte interesse in de samenleving, politiek, onderwijs, cultuur en kunst gevormd.