Medical Council of Thailand geeft richtlijnen uit over cannabisgebruik voor medische behandeling

Nationaal –

De Medische Raad van Thailand heeft vandaag, 13 juli, 7 richtlijnen vrijgegeven over het gebruik van cannabis en hennep voor medische doeleinden om plantenmisbruik onder het publiek na de decriminalisering te voorkomen.

De Raad verklaarde dat de richtlijnen werden uitgevaardigd voor medisch personeel voor een recept nadat veel marihuanagebruikers geleidelijk medische hulp zochten vanwege vermeende ziekte, hallucinaties of schade aan zichzelf of anderen veroorzaakt door wat mensen beweerden dat het misbruik van marihuana was.

Er wordt ook benadrukt dat het gebruik van cannabis/hennep alleen bedoeld is voor de tijdelijke verlichting van de symptomen. Daarom zijn de zeven richtlijnen voor artsen uitgegeven, waaronder:

(TPN-media merkt op dat dit slechts richtlijnen zijn van de medische raad en geen wetten of mandaten)

  1. Alleen extracten met een bekende hoeveelheid Cannabidiol (CBD) en tetrahydrocannabinol (THC) kunnen worden gebruikt voor de behandeling zoals voorgeschreven door artsen die zijn opgeleid in het gebruik van cannabis voor medische doeleinden.
  2. Gebruik cannabisextracten niet als eerste optie. Gebruik ze in plaats daarvan alleen als andere medicijnen niet effectief zijn in het genezen of beheersen van symptomen van bepaalde ziekten.
  3. Gebruik geen cannabisextracten bij zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven en bij vrouwen onder de 25 jaar, omdat cannabis de ontwikkeling van de hersenen kan beïnvloeden, aldus de raad.
  4. Meng geen cannabis- of hennepingrediënten in voedsel of snoep voor het publiek
  5. Gebruik geen cannabis of hennep voor recreatieve doeleinden
  6. Gebruik geen bloeiwijzen van cannabis, aangezien deze nog steeds als verdovende middelen worden vermeld en niveaus van verdovende middelen bevatten die de gezondheid kunnen schaden.
  7. Schrijf geen cannabis of hennep voor aan mensen die volgens indicaties geen ziektes hebben.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Een Covid-19-verzekering nodig voor uw volgende reis naar Thailand? Klik hier.

Volg ons op Facebook

Ga met ons mee op LINE voor het verbreken van waarschuwingen!

National News Writer bij The Pattaya News van september 2020 tot oktober 2022. Nop is geboren en getogen in Bangkok en vertelt graag verhalen over haar geboortestad door middel van haar woorden en foto's. Haar educatieve ervaring in de Verenigde Staten en haar passie voor journalistiek hebben haar oprechte interesse in de samenleving, politiek, onderwijs, cultuur en kunst gevormd.