Ex-pat Insider 2022 door InterNations zegt dat Thailand een betaalbare, vriendelijke bestemming is voor ex-pats, de 8e beste ter wereld

•Mexico, Indonesië, Taiwan, Portugal, Spanje, de VAE, Vietnam, Thailand, Australië en Singapore zijn:
de beste bestemmingen voor expats in 2022.
• De slechtste bestemmingen voor expats zijn Koeweit (52e), Nieuw-Zeeland, Hong Kong, Cyprus, Luxemburg,
Japan, Zuid-Afrika, Turkije, Italië en Malta (43e).
• Thailand staat op de 8e plaats van de 52: financiële en vrijetijdsopties zijn geen probleem voor expats, maar ze hebben het moeilijk
met hun werkende leven.

München, 12 juli 2022 — Voor de negende keer, InterNations, 's werelds grootste expat-gemeenschap met meer dan 4 miljoen leden, heeft de resultaten van haar Expat-insider vragenlijst. Met bijna 12,000 respondenten is het een van de meest uitgebreide enquêtes over wonen en werken in het buitenland en geeft het inzicht in het leven van expats op 52 bestemmingen. Het onderzoek biedt diepgaande informatie over de tevredenheid van expats met de Kwaliteit van Leven, Gemakkelijk in te regelen, Werken in het buitenland en Personal Finance in hun respectievelijke land van verblijf. Voor het eerst bevat de ranglijst ook de nieuwe Expat Essentials-index, die het digitale leven, administratieve onderwerpen, huisvesting en taal omvat.

Thailand komt 8e van 52 bestemmingen in de Expat-insider 2022 vragenlijst. Het land blinkt uit in de Personal Finance Index (4e) en mist nipt een top 10 plaats in de Ease of Settling In Index (11e). Hoewel het ook goed presteert in de Expat Essentials Index (18e), belandt Thailand slechts op een matige 35e plaats in de Quality of Life Index. Het behoort zelfs tot de onderste 10 in de Working Abroad Index (45e). Over het algemeen is 77% van de expats gelukkig met hun leven in Thailand, vergeleken met 71% wereldwijd. 

Mexico (1e), Indonesië (2e), en Taiwan (3e) vormen de top 3 van bestemmingen, en ze scoren allemaal zeer goed in de indexen voor gemak van afwikkeling en persoonlijke financiën. Aan de andere kant, de onderste 3 bestemmingen, Koeweit (52e), Nieuw Zeeland en Hong Kong, presteren allemaal slecht op het gebied van persoonlijke financiën voor expats. Terwijl Koeweit door alle factoren tot de slechtste bestemmingen ter wereld behoort, worstelen expats in Nieuw-Zeeland met hun carrière en zijn die in Hong Kong niet tevreden met de lokale omgeving.  

Geen zorgen over geld 

Persoonlijke financiën zijn een makkie voor expats in Thailand, en ze stemmen het land op de vierde plaats in de Personal Finance Index. De meeste expats (85%) zijn zelfs van mening dat hun besteedbaar gezinsinkomen voldoende of meer dan genoeg is om een ​​comfortabel leven te leiden (tegenover 72% wereldwijd). “Je geld gaat zeker ver”, meldt een Britse expat. Expats stemmen Thailand op de derde plaats voor de algemene kosten van levensonderhoud - 71% is tevreden met deze factor, 26 procentpunten meer dan het wereldwijde gemiddelde (45%). Het is dan ook geen verrassing dat 70% tevreden is met hun financiële situatie in het algemeen (tegenover 60% wereldwijd). Ook huisvesting is geen probleem en ook in deze subcategorie belandt Thailand op de eerste plaats. Expats beschrijven het als zowel betaalbaar (74% versus 39% wereldwijd) als gemakkelijk te vinden (85% versus 54% wereldwijd).  

Administratieve belemmeringen 

Afgezien van huisvesting zijn expats niet zo blij met de factoren die zijn onderzocht in de Expat Essentials Index (18e). Thailand staat in de onderste 10 van de subcategorie Digital Life (43e), en expats zijn bijzonder ontevreden over de online beschikbaarheid van administratieve/overheidsdiensten (43% ontevreden versus 21% wereldwijd). “Het is allemaal papierwerk voor alles,’, legt een expat uit Chili uit. Over het algemeen vindt meer dan de helft (51%) het moeilijk om met de lokale bureaucratie/autoriteiten om te gaan, vergeleken met 39% wereldwijd.  

Terwijl 70% het gemakkelijk vindt om in Thailand te leven zonder de lokale taal te spreken (vs. 51% wereldwijd), heeft 68% moeite om het te leren (vs. 38% wereldwijd). “Ik kan de taal gewoon niet oppikken,’, zegt een Britse expat. In feite spreekt 78% de taal een beetje (54% versus 25% wereldwijd) of helemaal niet (24% versus 10% wereldwijd).  

Makkelijk om verbindingen te maken 

De Ease of Settling In Index (11e) is echter een echt hoogtepunt, en expats waarderen Thailand bijzonder goed in de subcategorie Lokale vriendelijkheid (8e). De meerderheid (86%) vindt de bewoners over het algemeen vriendelijk (tegenover 66% wereldwijd), en nog eens 81% omschrijft hen als vriendelijk tegenover buitenlandse inwoners (tegenover 65% wereldwijd). “Ik heb de Thais als erg vriendelijk en gastvrij ervaren dat ik in hun land woon, " legt een expat uit het Verenigd Koninkrijk uit. Expats rangschikken Thailand ook in de top 10 in de subcategorie Vrienden vinden (8e). Ze houden van hun sociale leven (69% tevreden versus 56% wereldwijd), en meer dan de helft (52%) zegt dat het gemakkelijk is om lokale vrienden te maken, vergeleken met 42% wereldwijd.

Uitstekende vrijetijdsopties en gezondheidszorg 

De Quality of Life Index (35e) is een allegaartje: als het gaat om vrijetijdsopties (5e), ​​zijn expats vooral blij. Ze stemmen het land wereldwijd op de tweede plaats vanwege de culinaire variëteit en eetgelegenheden, alleen verslagen door Mexico. “Wat ik tot nu toe het leukst vind, is hun voedselvariatie,’, zegt een Vietnamese expat. “Ik hou ervan om nieuwe gerechten te proberen wanneer ik vrije tijd heb.Ruim drie op de vier expats (77%) is tevreden over de cultuur en het nachtleven in Thailand, vergeleken met 67% wereldwijd. 

Expats houden ook van de gezondheidszorg in Thailand - het land mist ternauwernood een top 10-positie in de subcategorie Health & Well-Being (11e). Meer dan driekwart van de expats (77%) geeft aan toegang te hebben tot alle soorten gezondheidszorg die ze nodig hebben (tegenover 67% wereldwijd). De meesten zeggen ook dat medische zorg gemakkelijk beschikbaar is (84% versus 73% wereldwijd) en van goede kwaliteit (85% versus 72% wereldwijd).  

Milieu- en veiligheidsproblemen 

Aan de andere kant is de subcategorie Milieu en klimaat (44e) een grote zorg voor expats in Thailand. Twee op de vijf expats (40%) gelooft dat de overheid dat doet niet ondersteunen van beleid om het milieu te beschermen, meer dan het dubbele van het wereldwijde gemiddelde (18%). “Mensen zijn zich niet genoeg bewust van vervuiling, en het is triest om te zien dat de natuur wordt bedorven door afval,’ meldt een Franse expat. Verder beoordeelt 45% de luchtkwaliteit negatief (vs. 19% wereldwijd) en is 32% ontevreden over de stedelijke omgeving 

(elementen zoals groene ruimten, geluidsniveaus en milieuvriendelijke architectuur), vergeleken met 17% wereldwijd. “Er is luchtvervuiling en beperkte parken en groene ruimten,’, legt een Nederlandse expat uit. Het enige echte hoogtepunt is het klimaat en het weer, die positief worden beoordeeld door de meerderheid van de expats (82% versus 62% wereldwijd).  

Ook de subcategorie Safety & Security (47e) krijgt wisselende resultaten. Over het algemeen voelt 85% van de expats zich persoonlijk veilig in Thailand (tegenover 81% wereldwijd). Maar 37% is ontevreden over de politieke stabiliteit van het land (tegenover 15% wereldwijd) en 44% denkt dat ze zichzelf en hun mening niet openlijk kunnen uiten (tegenover 18% wereldwijd).  

Ongelukkige werknemers 

Thailand presteert het slechtst in de Working Abroad Index (45e). Expats stemmen het land in de onderste 10 van de subcategorie Work Culture & Satisfaction (48e). Volgens hen moedigt de lokale bedrijfscultuur creativiteit niet aan (41% vs. 26% wereldwijd), noch bevordert het onafhankelijk werk (45% vs. 28% wereldwijd). Expats zijn ook vooral teleurgesteld als het gaat om Career Prospects (45e). Bijna twee op de vijf (38%) zijn niet tevreden met de lokale arbeidsmarkt (tegenover 27% wereldwijd), en slechts 41% zegt dat verhuizen naar Thailand hun carrièrevooruitzichten heeft verbeterd (tegenover 60% wereldwijd).  

Expats rangschikken Thailand ook bij de onderste 10 voor Salaris en werkzekerheid (46e). Meer dan drie op de tien (31%) zijn ontevreden over de toestand van de lokale economie, vergeleken met slechts 17% wereldwijd. Bovendien is een op de vier expats (25%) ontevreden over hun baanzekerheid (tegenover 20% wereldwijd). 35% van de expats hoeft zich hier echter geen zorgen over te maken, aangezien ze al met pensioen zijn, vergeleken met het wereldwijde gemiddelde van 10% van de gepensioneerden. In feite is 19% van de expats in Thailand speciaal naar daar verhuisd om met pensioen te gaan, vergeleken met slechts 3% wereldwijd.  

Volgens de Expat-insider 2022 onderzoeksresultaten, Mexico (1e), Indonesië, Taiwan, Portugal, Spanje, de VAE, Vietnam, Thailand, Australië en Singapore (10e) zijn de beste bestemmingen voor expats. De top 5 bestemmingen springen eruit wat betreft het gemak van Settling In en Personal Finance. Ze hebben ook de neiging om goed te presteren in de Expat Essentials Index. Terwijl ze allemaal net op het middenveld belanden in de Working Abroad Index, zijn hun resultaten in de Quality of Life Index enigszins gemengd. Spanje (1e), Taiwan en Portugal vormen wereldwijd de top 3, maar expats in Mexico (24e) en Indonesië (41e) zijn niet tevreden met de lokale kwaliteit van leven.  

De slechtste bestemmingen voor expats zijn Koeweit (52e), Nieuw-Zeeland, Hong Kong, Cyprus, Luxemburg, Japan, Zuid-Afrika, Turkije, Italië en Malta (43e). Koeweit is een van 's werelds slechtste bestemmingen in elke individuele index en in de algemene ranglijst. Bovendien presteren alle onderste 5-bestemmingen gemiddeld tot slecht in de Index Werken in het Buitenland en Personal Finance. Terwijl Italië een uitzondering is met betrekking tot persoonlijke financiën (33e), staat het slechts 48e in de Expat Essentials Index. 

Over de InterNaties Expat-insider 2022 Enquête  

Voor zijn jaarlijkse Expat-insider klanttevredenheid, InterNations vroeg 11,970 expats met 177 nationaliteiten en woonachtig in 181 landen of gebieden om informatie te verstrekken over verschillende aspecten van het leven van expats, evenals hun geslacht, leeftijd en nationaliteit. De deelnemers werd gevraagd om maximaal 56 verschillende aspecten van het leven in het buitenland te beoordelen op een schaal van één tot zeven. Het beoordelingsproces benadrukte de persoonlijke tevredenheid van de respondenten met deze aspecten, waarbij zowel emotionele onderwerpen als meer feitelijke aspecten even zwaar wegen. De beoordelingen van de individuele factoren door de respondenten werden vervolgens gebundeld in verschillende combinaties voor in totaal 16 subcategorieën, en hun gemiddelde waarden werden gebruikt om vijf actuele indices op te stellen: kwaliteit van leven, gemak van vestiging, werken in het buitenland, persoonlijke financiën en Expatbenodigdheden. Deze indexen werden verder gemiddeld samen met het algemene geluk van expats met hun leven in het buitenland om 52 expatbestemmingen over de hele wereld te rangschikken. In 2022 is de top 10 Mexico, Indonesië, Taiwan, Portugal, Spanje, de VAE, Vietnam, Thailand, Australië en Singapore.  

Om in de indexen en bijgevolg in de algemene ranglijst te worden opgenomen, was een steekproefomvang van ten minste 50 deelnemers aan de enquête per bestemming noodzakelijk.  

Over InterNations  

Met meer dan 4 miljoen leden in 420 steden over de hele wereld, InterNations is de grootste wereldwijde gemeenschap en een bron van informatie voor mensen die in het buitenland wonen en werken. InterNations biedt wereldwijd en lokaal netwerken en socializen, zowel online als face-to-face. Bij ongeveer 6,000 evenementen en activiteiten per maand hebben expats de mogelijkheid om andere wereldburgers te ontmoeten. Online diensten omvatten discussieforums en nuttige artikelen met persoonlijke ervaringen van expats, tips en informatie over het leven in het buitenland. Lidmaatschap is alleen na goedkeuring om ervoor te zorgen dat we een gemeenschap van vertrouwen blijven. InterNations maakt deel uit van de New Work SE, een groep merken die producten en diensten aanbiedt voor een beter arbeidsleven. 

Vind meer informatie over InterNations op onze druk op pagina, in onze bedrijfsblog, of in onze magazine. www.internations.org

Klik HIER voor een PDF-grafiek met details over de rangorde van Thailand!

Of,

KLIK HIER voor een algemene ranglijst en grafiek wereldwijd!

Het voorgaande is een persbericht gepubliceerd met volledige toestemming en autorisatie van de organisatie(s) vermeld in het PR-materiaal en TPN-media. De uitspraken, gedachten en meningen van de bij het persbericht betrokken organisatie zijn geheel van henzelf en hoeven niet per se die van TPN media en haar medewerkers weer te geven.

De heer Adam Judd is sinds december 2017 mede-eigenaar van TPN media. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij heeft ongeveer acht jaar in Pattaya gewoond als een fulltime inwoner, is lokaal bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/