Een blik op de komende week in het nieuws van Phuket en Thailand: religieuze feestdagen brengen een verbod op de verkoop van alcohol met zich mee

Thailand-

Het volgende is onze wekelijkse rubriek waarin we de grootste aankomende verhalen in Thailand belichten die de komende week plaatsvinden en dingen om op te letten. Dit geeft zowel onze vaste lezers als nieuwe lezers de kans om op de hoogte te blijven van alles wat er in Thailand gebeurt.

Het volgende is voor de week van zondag 10 juli 2022 tot zaterdag 16 juli 2022.

1. Vijfdaags vakantieweekend komt eraan, inclusief twee religieuze feestdagen en een verkoopverbod voor alcohol

Vanaf woensdag 13 juli is er een grote vijfdaagse vakantie in Thailand, waaronder twee religieuze feestdagen en een officiële feestdag.

Voor zowel de 13e als de 14e geldt een nationaal verbod op de verkoop van alcohol, waardoor alle bars en het nachtleven voor beide dagen gesloten zijn, in totaal 48 uur. Zelfs restaurants, hotels en buurtwinkels mogen tijdens deze periode volgens de Thaise wet op religieuze feestdagen geen alcohol verkopen.

Restaurants en sportbars mogen open voor sportevenementen, maar alcohol mag niet worden verkocht.

Veel tempels zullen op deze dagen festivals en religieuze en culturele evenementen houden en toeristen aanmoedigen om te bezoeken.

Belangrijk is ook dat overheidskantoren, waaronder immigratie, tijdens de vijfdaagse vakantie gesloten zijn en op 18 juli weer opengaan. De laatste bezoekdag voor de sluiting is 12 juli.

Dat was alles voor deze week! We waarderen uw steun en zien u volgende week weer!

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Pattaya News in 2022!

Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.