Toonaangevende Thaise artsen die oproepen tot herstel van het maskermandaat, Covid-centrum om deze vrijdag alle opties te overwegen

Thailand-

Verschillende vooraanstaande Thaise artsen en medische verenigingen vragen het ministerie van Volksgezondheid en het Centrum voor Covid-19 Situation Administration of CCSA om maskermandaten opnieuw in te voeren vanwege bezorgdheid over de toenemende wereldwijde Covid19-gevallen en nieuwe subvarianten.

Het maskermandaat, dat voorheen alle openbare ruimtes besloeg, zelfs buiten alleen, werd op 23 juni, ongeveer twee weken geleden, aanbevolen maar niet verplicht gesteld. Het mandaat was eerder sinds begin 2020 grotendeels consistent van kracht.

Hoewel het maskermandaat de meeste Thaise staatsburgers niet leek te storen, werd het gezien als een afschrikmiddel voor het toerisme en veel van het toerisme afhankelijke gebieden zoals Pattaya en Phuket hadden al eerder gezien dat veel buitenlandse toeristen het mandaat negeerden. Toerisme en bedrijfsverenigingen wilden al lang het mandaat opheffen, zelfs als het niet werd gehandhaafd, om toeristen aan te trekken die misschien niet zouden komen vanwege de gedachte aan een mandaat.

Nu willen de landelijke medische artsen van Thailand en verschillende prominente artsen echter dat het maskermandaat wordt teruggegeven, daarbij verwijzend naar bezorgdheid over het toenemende aantal gevallen wereldwijd en de angst voor de snel verspreidende subvarianten van Omicron zoals BA 2.5.

Prof. Dr. Prasit Wattanapha, decaan van de Faculteit der Geneeskunde van het Siriraj Hospital Mahidol University heeft vandaag, 5 juli, een verklaring uitgegeven waarin hij de relevante instanties aanspoorde om een ​​mandaat te herstellen, in ieder geval voor binnenshuis. Hij verklaarde dat hoewel niet bewezen was dat de nieuwe subvarianten gevaarlijker waren, hij bezorgd was over het feit dat ze meer overdraagbaar leken en dat een aanzienlijk deel van de bevolking niet werd gestimuleerd. Hij vond ook dat het opheffen van het mandaat de verkeerde boodschap was dat Covid-19 voorbij was, terwijl dat niet het geval was.

De Thaise minister van Volksgezondheid, Anutin Charnvirakul, verklaarde vanmiddag dat hij vóór de CCSA-bijeenkomst later deze week alle zorgen van alle partijen in overweging zou nemen, inclusief de toeristische en zakelijke sector die grotendeels tegen het herstel van mandaten is, voornamelijk vanwege de buitenlandse toeristenfactor.

TPN-media zal de CCSA-bijeenkomst deze week nauwlettend volgen en updates geven.

Afbeelding na berichtinhoud
National News Writer bij The Pattaya News van september 2020 tot oktober 2022. Nop is geboren en getogen in Bangkok en vertelt graag verhalen over haar geboortestad door middel van haar woorden en foto's. Haar educatieve ervaring in de Verenigde Staten en haar passie voor journalistiek hebben haar oprechte interesse in de samenleving, politiek, onderwijs, cultuur en kunst gevormd.